Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystartat hälsoföretag i Örnsköldsvik: "Om sjukvården fungerade fullt ut skulle vi vara arbetslösa"

/
  • Inger Gidmark  arbetar mycket med  KranioSakral-terapi. Hon kommer från en bakgrund inom barnsjukvården.
  • Patrick Roos är certifierad massageterapeut som även erbjuder föreläsningar inom mental hälsa.
  • Katharina Lindahl Gray håller flera massagekurser under våren för den som vill lära sig att massera.

Nystartade företaget Allhälsa vill få människor att må bättre. De vill fånga upp personer som faller mellan stolarna inom vården.
– Om sjukvården fungerade fullt ut skulle vi vara arbetslösa, säger hälsoterapeuten Inger Gidmark.

Annons

Allhälsa är som namnet antyder ett hälsoföretag. De tre hälsoterapeuterna erbjuder olika former av terapier. Allt från akupunktur till medicinsk laser, Bemerbehandling, KranioSakral-terapi och olika typer av massage.

– Folk är mer och mer stressade och stress hör ihop med smärta. Därför ser vi ett ökat behov av sådana här behandlingar, säger Katharina Lindahl Gray.

Läs även: Alternativ vård kan korta köerna

Allhälsa drivs av de tre terapeuterna Katharina Lindahl Gray, Inger Gidmark och Patrick Roos. De kommer alla från olika bakgrunder och har olika inriktningar.

– Vi kan komplettera varandra och hjälpas åt för att se vilka behandlingar som är bäst för den enskilda individen. Någon som behöver massage kanske även behöver annan behandling för att komma tillrätta med problemet på djupet, säger Inger Gidmark.

Inger Gidmark har utbildning inom akupunktur, medicinsk laser, KranioSakral-terapi samt energimedicin. Hon har tidigare arbetat inom barnsjukvård. Patrick Roos och Katharina Lindahl Gray är certifierade massageterapeuter och leder massagekurser. De föreläser även om mental hälsa. Patrick Roos kommer från en bakgrund som både idrottslärare och skolkurator.

– Jag erbjuder även mental träning. Finns det något i livet som man vill förändra kan jag vara hjälpen över tröskeln till att ta sitt beslut, säger Patrick Roos.

Läs även: Lena brinner för homeopati

Enligt honom kan de flest må gott av ett besök hos Allhälsa.

– Om du är stressad och vill komma ner i varv kan en klassisk massage vara avslappnande. Om du har en problematik, du kanske jobbar hårt, sitter mycket vid datorn och får problem med ländrygg och axlar – då kan vi hjälpa till.

– Det har nästan blivit en norm att man ska ha någon form av krämpa. Vi har alla en stor potential inom oss och vi kan faktiskt må bättre än vi tror, säger Katharina Lindahl Gray.

Allhälsa har varit öppet sedan november men det är först nu som de kan satsa ordentligt. I november var Inger Gidmark på en kombinerad studie- och missionsresa i Agadir i Marocko. Där arbetat hon och ett antal terapeuter under ledning av en kanadensisk läkare med att utföra KranioSakral-terapi på ett handikappcenter. Även ett barnhem för ensamkommande kvinnor och deras barn fick ett besök.

– En mycket intressant och lärorik resa. Där jag fick se de goda effekterna av KranioSakral-terapi och hur de kan hjälpa människor.

Läs även: De hälsar solen i Junsele – med massage och tvålar gjorda för hand med kärlek

■■ Vill du ha senaste nytt direkt i din mobil? Ladda ner Allehandas app till Iphone eller Android.