Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya servicebyggnaden blir större – och dyrare

/

Kommunen tvingas skjuta till miljoner. Fler hus kan byggas 2015.

Annons

Börja smått, tänk stort. Den nya servicebyggnaden i inre hamnen ska bli ännu större.

Detta kommer kosta ytterligare drygt 4 miljoner kronor.

Det rivs för fullt nere i inre hamnen. De gamla saltmagasinen ska väck för ett nybygge.

På platsen ska den nya servicebyggnaden upp. Så här skriver kommunen:

"Under projektets gång har behovet av att utöka byggnadens storlek blivit uppenbar. En modern servicebyggnad behöver motsvara dagens krav och behov för ett flertal besöksgrupper, exempelvis vandrarhemsboende, gästhamnsbesökare och gäster vid den planerade husbils- och husvagnsparkeringen."

Med anledning av detta har kommunstyrelsen ställt sig bakom förslaget att ytterligare drygt 4 miljoner kronor reserveras för ändamålet.

Servicebyggnaden kommer därmed att landa på drygt 14,5 miljoner kronor. Men den summan ska även täcka in kostnaderna för en utescen samt fördyrade grundläggningskostnader.

Som bekant råder det besvärliga markförhållanden på platsen.

Från kommunens sida är man väldigt peppade på förnyelsen av området. Nyligt kunde allehanda.se berätta att man tecknat en avsiktsförklaring med bolaget High Coast Marina att utveckla Varvskajen.

Och så här säger tillväxtchefen Peter Holmqvist om kommunens planer för att ersätta de resterande saltmagasinen som nu rivs.

– Vi vill bygga servicehuset redan under 2014 och fortsätta diskussionerna för hus två och tre. I bästa fall får vi ett beslut för de fastigheterna under 2014 och möjligen byggnationer av dessa 2015.

Mer läsning

Annons