Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya minigolfäventyr i Stockholm

/
  • Stockholms stadion är ett av landmärkena på den nya äventyrsgolfbanan i Stockholm, byggd av Örnsköldsviksföretaget Citygolf Europe AB.

Citygolf Europe med huvudkontor i Örnsköldsvik inviger sin 170:e byggnation av äventyrsgolfbana.

Annons

Den 24 oktober invigs en äventyrsgolfbana i Stockholm, närmare bestämt i sportbaren O'Learys nya, gigantiska lokaler under Tele 2 Arena vid Globenområdet.

– Det känns naturligtvis väldigt trevligt. O'Learys är en prestigefylld kund och vi hoppas på ett långsiktigt samarbete, säger vd Peter Hoffman på Citygolf Europe AB.

Banan är på 12 hål och tar cirka en timma att gå. Den ligger i "Tolv Stockholm", ett område under arenan på 12 000 kvadratmeter med shoppingcentra och nöjen. O'Learys restaurang tar upp 4 000 kvadratmeter och det är där som äventyrsgolfbanan finns, tillsammans med en bowlinghall.

– Byggtiden är ungefär tio veckor. Temat är Stockholm, med landmärken som Tele 2 Arena, Stadion, Globen, Sergels torg, segelbåten af Chapman och slalombacken bland annat, säger Peter Hoffman och fortsätter:

– Väggarna runt golfbanan är motivmålade, med tredimensionella modeller av till exempel stadshuset och av slottet med rinnande vatten.

I dag är de nio anställda i Örnsköldsvik och en anställd som utgår från Örebro. Själva planeringen av en äventyrsgolfbana kan ta mellan en månad och ett halvår.

– Vårt koncept är att vi säljer lönsamhet till kunden. Det är payback på under tre år. Vi har lång erfarenhet och en specialitet, att vi designar banorna så att man blir lite bättre för varje gång man spelar. Vi lägger stor vikt vid speldesignen, säger Peter Hoffman.

Företaget bygger golfbanan på plats. Dekorationer och utsmyckningar görs av en underleverantör och sätts ihop och slutmålas på plats.

– Vi bygger 15-20 anläggningar med äventyrsgolf per år. 70 % av banorna går på export i Europa. Nu i oktober inviger vi äventyrsgolfbanor i England och en på Kanarieöarna, säger Peter Hoffman.

Tidigare sålde företaget bra i länderna kring Medelhavet men den ekonomiska krisen har gjort att det står stilla där.

– England går väldigt, väldigt bra just nu, säger Annika Sedin, marknadskoordinator på Citygolf Europe AB, och fortsätter:

– Vi är inne i en expansiv fast och har anställt mycket folk. Vi har en grupp som reser runt i hela Europa och bygger banorna och återförsäljare i ett tiotal länder i Europa förutom i Sverige.

En enkel naturbana går på cirka 700 000 kronor. En äventyrsgolfbana kan gå på upp till 6-7 miljoner kronor.

– Det är bara fantasin som sätter gränser, säger Annika Sedin.

Förutom en bana med tolv hål finns det vid den nya äventyrsgolfen i Stockholm även ett trettonde hål där man kan tävla i att göra hole-in-one.

Mer läsning

Annons