Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya krögare har tagit över Fiskevistet i Skeppsmalen: "Går det här bra vill vi gärna fortsätta i tio år till"

Restaurang Fiskevistet har öppnat för sommaren. Dessutom med ett nytt krögarpar.
– Jag var anställd här förra sommaren. Nu har jag och min sambo tagit över, säger Camilla Lindahl.

Annons

Det har varit omsättning på krögare i Skeppsmalen de senaste åren, men nu hoppas Annika Hägglöf, ordförande i museikommittén, att det ska bli lite stabilitet framöver.

– Vi är jättenöjda för den här lösningen. Camilla känner vi sedan i fjol och nu har hon dessutom lovat generösa öppettider, säger Annika Hägglöf, som är mycket nöjd med lösningen.

– Arrendet är på två år, säger hon sedan.

– Och går det här bra vill vi gärna fortsätta i tio år till, säger Camilla Lindahl, som bland annat har jobbat på både Framnäsbaren och S7 i stan – och har ett förflutet som kökschef.

Läs också: Fiskevistet åter utan arrendator: "Men vi har flera intressenter"

– Även vi i museikommittén och kapellaget vill förstås att det ska bli långsiktighet här. Inte minst nu när vi har fått ordning på vattenproblemen, som vi hade för några år sedan.

Annika Hägglöf i museikommitten tillsammans med nya krögarparet, Camilla Lindahl och Henrik Nordlander.

Till just vatten- och avlopp har det satsats cirka 450 000 kronor.

– Det mesta pengarna till det kom från Högbergsstiftelsen och kommunen, säger Annika Hägglöf och tillägger att utan dessa bidrag hade det knappast gått att åtgärda.

Läs också: Tarmbakterier i dricksvattnet

Det nya krögarparet – Camilla Lindahl och sambon Henrik Nordlander – har därmed fått en bra start på säsongen, som formellt inleddes den 1 juni med att ta emot en busslast resenärer från Umeå.

– Men vi tjuvstartade faktiskt för någon vecka sedan med ett annat bussgäng, säger Camilla Lindahl, som då serverade en trerättersmeny.

– Men det var lite stressigt. Vi fick alkoholtillstånd bara dagen innan och alkoholen kom samma dag som gästerna, säger hon och ler.

När det gäller sommaren planeras lite speciella evenemang, men först och främst avses att ha öppet i tre månader framöver.

– Vi kommer bara att ha stängt på midsommarafton. Annars kan man komma hit varje dag från lunchtid till tio på kvällen.

Ambitionen hos krögarparet är att servera rätter med lokal anknytning och inte minst en satsning på fiskrätter, som lax, sik och abborre.

– Det beror förstås lite på tillgången, säger Henrik Nordlander.

– Och precis som förr ska man förstås kunna äta surströmming här, fyller Camilla Lindahl i.

I övrigt kommer surströmmingsmuseet att hålla öppet i Skeppsmalen och det jobbas även på en ny utställning med fokus på säljakt, byggd på Arne Söderströms idé.

■ ■ För mer nyheter om Örnsköldsvik, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.

Mer läsning