Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya jobb i centrum: "Ö-vik ska leva och här finns möjligheter"

Först klipptes det band hos Akilles fotvård. Strax efter det öppnade Elgiganten sin nya butik i Port9. Det är inte alltid det är två premiärer på en och samma dag.

Annons

Hos Lena Lundström Nordin på Akilles fotvård har det skett mycket senaste åren. Först flyttade verksamheten från Bjästa till centrala Örnsköldsvik, efter det har lokalerna utökats från 90 kvadrat till det dubbla, och inte nog med det så har tre personer anställts.

– 2012 flyttade jag verksamheten från Bjästa, då hade jag varit där i över 17 år. Jag kände att jag inte var färdig, det var något mer jag skulle göra, säger Lena Lundström Nordin.

På torsdagen var det alltså invigning av de nya lokalerna, där det bland annat har gjorts en handikappanpassad ingång och fler behandlingsrum.

Läs mer: De brinner för bygdens framtid – öppnar ny klädbutik i Bjästa

Lena Lundström Nordin, Akilles fotvård,

Efter att Anna-Britta Åkerlind hade klippt band hos Akilles fotvård var det dags för nästa företag att slå upp portarna, för första gången. Elgiganten Phonehouse öppnade då sin butik i Port9.

– Butiken är Elgigantens citykoncept och vi är den andra butiken av den här typen som öppnar i Sverige, säger ägaren Robert Berglund.

I butiken handlar det om det som är bärbart, till exempel mobiltelefoner och surfplattor samt tillbehör. I och med öppnandet skapas även fem nya arbetstillfällen.

– Det är ju främst deltider men eftersom jag också har butiken i Arnäs så finns det möjlighet att även jobba där, säger Robert Berglund.

Att näthandeln skulle konkurrera om kunderna är inte något som oroar Robert Berglund.

– Jag ser nätet som ett skyltfönster. Och sen vill jag satsa på stan, Ö-vik ska leva och här finns möjligheter och potential, det gäller bara att hitta dem.

Läs mer: Ny butik i Oskargallerian – satsar på teknisk service

Marlene Wiberg, Sabina Hermansson, Lena Lundström Nordin, Sabina Sjöberg och Linda Sundberg.

Ägaren Roberg Berglund och butikschefen Manne Fierro.

Mer läsning