Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya idéer och mötesplatser ska lyfta Örnsköldsvik

Örnsköldsviks kommun riktar blickarna mot framtiden. Efter projekten Vision 2008 och Världsklass 2015 har ännu ett initiativ tagits från kommunalt håll för ett brett regionalt utvecklingsarbete. Världsklass Örnsköldsvik heter det nya projektet, som samlar nio representanter från olika sektorer och organisationer som ska driva arbetet.

Annons

Sammanlagt nio personer från olika yrkeskategorier och organisationer samlades på torsdagen i Arken för att presentera Världsklass Örnsköldsvik. Det är tillsammans med de kommunala representanterna Magnus Haglund, Vanja Östman, Glenn Nordlund och Anna-Britta Åkerlind, varav de två sista leder partnerskapet, som nya visioner för regionen ska tas fram.

Deltagarna i Världsklass Örnsköldsvik. Ragnhild Backman saknas på bilden.

Världsklass Örnsköldsvik är ett initiativ som tagits på kommunnivå för att skapa mötesplatser för medborgare och organisationer. Målet är ett regionalt utvecklingsarbete, där gruppen utgör en plattform för att organisera möten och erbjuda resurser.

Läs också: Efter Vision 2008 och Världsklass 2015 – här är namnet på nästa etapp

– Vi har samlat en grupp människor från olika delar av Örnsköldsviks näringsliv och civilsamhälle. Vi tror inte att det finns någon annan väg fram för att bli framgångsrika i utvecklings- och tillväxtarbetet än att samarbeta, säger Glenn Nordlund, kommunstyrelsens ordförande.

Samtliga av de medverkande i gruppen berättade under pressträffen om sina förhoppningar inför det kommande samarbetsprojektet. Det var en bred skara av entreprenörer, företagare och inspiratörer som samlats i Världsklass Örnsköldsvik, som samtliga uttryckte stor entusiasm och framtidstro.

Läs också: Örnsköldsvik har utveckling i fokus – för nio miljoner på ett år

– Det här är ju ett gemensamt initiativ från hela politiken. Utvecklingsarbetet kan ju inte stå still. Vi måste hålla det aktivt hela tiden, säger Anna-Britta Åkerlind, kommunstyrelsens andre vice ordförande.

– Vi har tagit initiativet, men nu lämnar vi över till den här gruppen att vara de som driver visions-, strategi- och utvecklingsarbetet i Örnsköldsviks kommun.

Läs också: Tillbakablickar på framtidssatsningar

Deltagare i Världsklass Örnsköldsvik

Anita Edlund, arbetar på Arbetsförmedlingen

Magnus Hallberg, VD för Processum

Sofia Olsson, driver Källarbacken Saga på hemgården i By

Ragnhild Backman, VD för Backmans Fastighets- och Företagsutveckling AB

Peder Sundström, VD för Devocy Communication och Magasin Höga Kusten Publishing AB

Hans Hallin, VD för MOPSsys svenska bolag

David Wahlén, Frilansande musiker med masterutbildning i inom dragspel och dirigering

Madelene Sundberg, Inspiratör som arbetat på insamlingsstiftelsen Min stora dag.

Agneta Alenius Madsen, driver Alenius Inc.

Magnus Haglund, kommundirektör

Vanja Östman, tillväxtchef

Glenn Nordlund, kommunstyrelsens ordförande

Anna-Britta Åkerlind, kommunstyrelsens andre vice ordförande

Mer läsning

Annons