Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny trafikolycka i fruktad korsning

ARNÄSVALL. En personbil kolliderade i går eftermiddag med en biltransport i Arnäsvallskorsningen på E4.
Det äldre par som var på väg över E4 i personbilen, tros ha missbedömt avståndet till transportbilen, enligt polisen i Örnsköldsvik.

Annons

Strax efter klockan 16.00 i går eftermiddag inträffade en trafikolycka i E4-korsningen vid Hörnells Möbler i Arnäsvall.
En mindre personbil med ett äldre par skulle korsa E4 från Arnäsvallsidan för att ta sig ut mot Hörnells Möbler. Men mitt ute i korsningen tog det tvärstopp mot en biltransport som körde norrut på E4.
Antingen såg föraren av personbilen inte transportlastbilen som kom från höger, eller så missbedömde han avståndet, säger Westman vid Örnsköldsvikspolisen.

SJU BILAR PÅ SLÄPET
Följden blev att transportbilen, som hade sju fordon lastade på släpet, körde rakt in i höger framdel på personbilen.
Personbilen vred sig av kollisionen, så att fronten pekade norrut och drogs sedan med av lastbilen en bit längs E4 och ner i diket på höger sida av riksvägen, säger Westman.
När transportlastbilen gled ner i diket, lossnade två av de lastade bilarna från släpet, och föll av.
Personbilen fick omfattande plåtskador på passagerarsidan, men passagerarna klarade sig bättre. De var vid medvetande när räddningspersonal kom till platsen, men klagade på bröstsmärtor, troligen orsakade av bilbältet vid kollisionen.

KÄND KORSNING
Det äldre paret i personbilen fördes med ambulans till sjukhuset i Örnsköldsvik för kontroll och vård av lindrigare skador.
Föraren av transportlastbilen klarade sig helt utan skador.
Just E4-korsningen i Arnäsvall är känd av polis och räddningstjänst för att vara ett olycksfrekvent område. De senaste åren har inte mindre än nio polisrapporterade trafikolyckor skett i den aktuella korsningen.
Enligt uppgifter från Vägverket tidigare i vår, pågår planering för att göra om E4 till en fyrfilig vägsträcka med en planskild trafikplats. Detta i stället för dagens vanliga korsning.
Det skulle innebära att bilisterna överhuvudtaget inte behöver korsa mötande vägbana vid vänstersväng eller korsande av E4. Ombyggnationerna ska i så fall ske i samband med Botniabanans framfart. ÅSA SJÖBERG

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons