Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny lastbilsverkstad byggs för 20 miljoner

ÖRNSKÖLDSVIK. Wist Last & Buss AB kommer att bygga en helt ny lastbilsverkstad på Hästmarksvägen i Örnsköldsvik en bit bortom Bilprovningen för gott och väl 20 miljoner kronor.

Annons

Anledningen är att lastbilarna blivit för stora för den nuvarande verkstaden, säger Ulf Eijenstam, vd för Bilbolaget Fastigheter AB i Östersund.
Wist Last & Buss AB ingår i Persson Invest och hette tidigare Bilbolaget.
Företaget säljer och ger service till Volvo lastbilar i mellersta Norrland med Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Lycksele, Sollefteå och Östersund som viktiga orter i Sverige. Företaget har ungefär samma starka position i mellersta Norge.
Jag är vd för fastighetsbolaget, säger Ulf Eijenstam. Även detta ingår till 100 procent i Persson Invest. Vår uppgift är att tillhandahålla lokaler för bilförsäljning och verkstäder.

FLER ANSTÄLLDA
Ulf Eijenstam säger att nuvarande lokaler i Örnsköldsvik är från 50- och 60-talen och inte ändamålsenliga för dagens fordon.
Vi kan inte köra in med både bil och släp i de lokaler vi har i dag. Vi har inte heller utrustning för att lyfta bilarna enligt de krav som ställs i en modern verkstad.
Ulf Eijenstam säger att avsikten är att kunna börja bygga under sommaren och att den nya verkstaden ska stå klar om ungefär ett år. Antalet anställda kommer att ökas något från dagens 13-14 till kanske 17-19 i framtiden.

KOMMUNAL MARK
Jag har inte riktigt kläm på antalet anställda. Vi avser att serva bilar inom samma geografiska område som i dag. Anledningen till att det kommer att bli fler anställda är att vi blir mer kompletta. Vi kommer att kunna ta in lastbilar för åtgärder som vi inte utför i Örnsköldsvik för närvarande.
Tekniska kontoret har tittat på ärendet och tillsammans med bolaget funnit att lämplig mark finns efter Hästmarksvägen bortom Bilprovningen.
Ett preliminärt avtal har upprättats som innebär att kommunen säljer cirka 24 000 kvadratmeter mark för cirka 1,5 miljoner kronor. Förslaget till köpeavtal kommer att behandlas av kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdag.

SVEN LINDBLOM

Mer läsning

Annons