Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny arrendator efterlyses

/

Länsstyrelsen söker ny arrendator till vandrarhem och gästhamn i Trysunda.
– Vi hoppas det ska bli klart i god tid till nästa säsong, säger Johan Granbo.

Annons

Avtalet för arrendatorn vid Trysunda har gått ut. Därför söker nu länsstyrelsen en ny arrendator för minst tre år framåt.

– Vi hoppas kunna knyta någon långsiktigt. Förhoppningsvis någon som vi kan teckna avtal med på mellan tre och fem år, säger Johan Granbo, förvaltare av skyddade områden inom länsstyrelsen.

Under renoveringen i somras drevs allt av Bothnia Event AB, eftersom förra arrendatorn slutade ett år i förväg. Johan Granbo säger att länsstyrelsen gärna ser någon som i framtiden kan tänka sig att utveckla anläggningen.

– Jag hoppas framför allt att det är någon som vill driva anläggningen vidare på denna lugna och harmoniska plats. Jag brukar säga att Trysunda är det lugna alternativet till Ulvön och att det är ett av våra finaste naturreservat, säger Johan Granbo.

Innan jul tror Johan Granbo att urvalsprocessen ska vara igång och i god tid innan sommaren hoppas han att allt ska vara klart med en ny arrendator.

En gästhamn med brygga, ett vandrarhem med ett 20-tal bäddar, en affär med livsmedel och ett nybyggt café med kök, står och väntar.

Mer läsning

Annons