Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu generationsväxlar Domsjö Fabriker – behöver anställa en i månaden till 2025

Den pågående generationsväxlingen kräver nyanställningar och nu utlyser Domsjö Fabriker sju nya tjänster. "Fram till år 2025 kommer vi i genomsnitt behöva rekrytera en person i månaden", säger Jeanette Börjesson, HR-chef på Domsjö Fabriker.

Annons

På Domsjö Fabriker jobbar totalt 400 anställda inom företagets olika nivåer. Jeanette Börjesson ser en positiv trend inför framtiden när hon jämför med andra företag i Örnsköldsvik.

– Tittar man på andra företag plockar de ofta bort en befattning när någon går i pension, men vi ersätter alla som slutar. Bara i år har vi anställt 23 nya personer, säger hon.

Att det är en liten omsättning av folk som slutar självmant på Domsjö Fabriker tror Jeanette Börjesson har att göra med utvecklingsmöjligheterna inom företaget. Det går att avancera och byta tjänst inom företagets olika divisioner, och med rätt drivkraft kan man jobba i andra delar av världen. I augusti kommer det en tjej från Indien som ska börja jobba på utvecklingsenheten.

– Det var svårt att hitta någon med rätt erfarenhet och vi träffade flera olika kandidater. Sen sökte hon via en intern platsannons och hade helt rätt bakgrund och erfarenheter, säger Jeanette Börjesson.

I rekryteringen av nya medarbetare strävar Domsjö Fabriker efter ökad mångfald gällande såväl bakgrund som kön. I dagsläget innehas 19 procent av alla högre befattningar av kvinnor, vilket Jeanette Börjesson tror är ovanligt i den annars mansdominerade skogsindustrin.

– Här är vi alla lika och det viktigaste för oss är kompetensen. När vi får de här olikheterna och får in andra värderingar, det är då vi växer.

Domsjö Fabriker ser ett växande behov av ny arbetskraft de kommande åren.

Mer läsning