Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgisk fotovandring

/

Brukar försöka minnas tillbaka, till de sköna ungdomsåren, till åren med bäckmete och vandringar i relativt orörd natur. Minnas, men ack så gärna man skulle velat återuppleva alla fantastiska små äventyr, som att smyga efter “stenbiten” däri Skulån.

Annons

Dagen är härlig, en dag i slutet maj året 2016, så det passar bra med en nostalgivandring efter ån, att med kamerans hjälp försöka dokumentera alla underbara ställen från ungdomsåren.

Det var inte lätt minsann, inget är sig likt, från ungdomens minnesbilder, de gamla fiskeställena är inte sig lika, de gamla stigarna borta, men det är klart 70 år har runnit undan så vad kan man begära. Snurrar lite extra för att förhoppningsvis hitta det gamla stället, där far kolade en mila någon gång slutet 1930 början 1940, söket misslyckades.

På den gamla kolbottnen, har säkert skog vuxit upp och kanske avverkats och nytt är än en gång på väg. Trots att allt är så förändrat, blev vandringen ändå något att minnas, ån vindlar sig fram i sin gamla,sedan århundraden urgrävd eroderade, fåra. Skog omgärdar till stor del, några hyggen har tillkommit, har ändå en bra känsla i kroppen efter vandringen.

Torsten Byström

■■ Vill du skicka in en läsarartikel – använd det här formuläret .

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons