Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nominerade till reklamradiopris

ÖRNSKÖLDSVIK. Två av Ö-viksföretagets Samsounds insända bidrag har nominerats till Stora radioreklamprisets kategori musik/jingel. Ett av dessa är dessutom nominerat i kategorin samhällsinformation.
– Känns extra kul när ett litet bolag kan konkurrera med de stora jättarna i en tuff bransch, säger Daniel Persson, som gjort ett av de bidrag som nått finalen.

Annons

Samsound har sina rötter i Skorped, där en mängd artister spelat in sina skivor i företagets studio. Däribland Roger Pontare.
I ett ganska tidigt skede slog sig även Samsound in på reklamradiobranschen med så kallade jinglar.

FÖRSTA FÖRSÖKET
Vår största kund sedan många år är Radio Rix i Örnsköldsvik. Vi har också studion i samma lokaler som lokalradiostationen. Men vi gör även reklaminslag för andra stationer, säger Jerry Gyll, mannen bakom Samsound.
I dag arbetar fyra personer i företaget. Förutom Jerry Gyll även Daniel Persson, P-O Hedin och Frank Ådahl.
Trots förhållandevis många år i branschen är det först nu som man valt att skicka in bidrag till Stora radioreklampriset, som innehåller flera olika kategorier.
Av de sex bidrag som skickats in har två nominerats till tävlingens kategori musik/jingel. Dels Blommor och ting, en reggae-influerad låt som påminner om den som gjort Ipren-mannen så populär.
Den andra handlar om kondomer och är dessutom nominerad i klassen för samhällsinformation, eftersom musiksnutten handlar om just information om användandet av kondomer och är speciellt riktad till ungdomar.

SPELAS ÖVER HELA LANDET
Den har spelats överallt i landet. Till och med på vissa dansställen avslutar man kvällen med att spela just den här snutten som en påminnelse om vad man inte får glömma senare under natten, säger upphovsmannen Daniel Persson.
Kondomer används även på vissa skolor under sexualundervisningen för att lätta upp stämningen.
Trots tre nominerade bidrag kan det faktiskt bli fler. Ännu är inte nomineringarna i de övriga kategorierna klara.
Tävlingen arrangeras av bland andra Svensk radioreklam och tidningen Resumé.
Stora reklamradiopriset delas ut i slutet av maj. Vinnarna i de fem klasserna får Grand prix och 100 000 kronor.
Det är klart att det känns extra bra när våra bidrag blir nominerade. De stora företagen har helt andra förutsättningar med en budget som kanske är tio gånger större än vår, säger Daniel Persson.

KJELL E HÄGGLUND

Mer läsning

Annons