Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nolatoks 30-årsjubilerar

/

De vill inte avslöja mycket, men en sak berättar de, hela första akten i "Ja Må vi leva" utspelas på Må-tippen.
Den revy de repar inför nu kommer att bli en jubileumsshow.

Annons

I 30 år har Nolatoksrevyn framförts, dock har det funnits år när inga föreställningar har getts så antalet revyer är inte riktigt lika många som jubileet säger. Kommande revy har fått namnet "Ja Må vi leva".

– Det syftar inte bara på att vi firar 30 år, det finns även mer skrammel i det, säger Lars-Erik "Abbe" Abrahamsson som varit med i Nolatoks ungefär 15 år.

Sedan årets revy i början av 2013 så består revygänget av en ny uppsättning, bland annat kunde man knyta till sig såväl Ann Ödling som Kenneth "Kebbe" Olofsson från Mammas Salonger och i år har en nionde medlem anslutit, musikläraren och kantorn Jeanette Segerbrant. En rad välkända musikernamn inom Örnsköldsvik, och det har även öppnat för nya dörrar inom revyskapandet.

– Äntligen får vi sjunga i stämmor, säger Hildur Alstergren som är den enda som varit med i samtliga revyer genom åren.

Men det är inte enda nytänkandet, förra året skrevs i princip allt material själv, i år skriver de allt själv.

– Vi har skrivit mer tillsammans i år än tidigare och Kebbe har varit väldigt produktiv, säger Arne Alstergren.

– Det kommer även finnas en del gamla godingar i programmet, det allra bästa från dessa 30 år, säger Lars-Erik Abrahamsson.

2014 års revy kommer att spelas i två akter, det har funnits önskemål på det så nu provar man den varianten med en liten paus på mitten. Dessutom kommer de att spela 15 föreställningar jämfört med 11 tidigare.

– Vi har en stabil kundkrets på runt 1700 personer, men det vore roligt om det kunde komma runt 4000, säger Arne Alstergren.

Programmet är spikat, i princip.

– Vissa saker vi har nu kan ryka om något annat mer intressant dyker upp, säger Ann Ödling.

Därför vill de inte spika det helt för tidigt men de säger att det i princip är klart.

De nio som ingår i Nolatoks nu är Linnea Berggren, Arne Alstergren, Peter Olsson, Ann Ödling, Kenneth Olofsson, Lars-Erik Abrahamsson, Jeanette Segerbrant, Magnus Segerbrant och Hildur Alstergren.

Mer läsning

Annons