Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niclas Nyberg köpte Folkets park för fyra miljoner – nu säljer han för det dubbla

/
  • Moälvens Fastigheter och Skolors ordförande Thomas Nordberg och Broskolans rektor David Johansson tar över nycklarna till parken av säljaren Nicklas Nyberg.
  • Thomas Nordberg, ordförande i Moälvens Fastigheter och Skolor, är ny ägare av Folkets Park som köpts av Nicklas Nyberg.
  • I etapp 2 ligger att Moälvens Fastigheter och Skolor ska bygga ett flerfamiljshus på optionsmarken vid Folkets Park.

I början på 2013 köpte Nicklas Nyberg Folkets park av Örnsköldsviks kommun.
På måndagen sålde han till Moälvens fastigheter och skolor.
Nu ska det bli förskola i danspalatset.

Annons

– Det är med stor glädje som vi köper parken. Nu ska den fyllas med en massa bra saker, säger Thomas Nordberg, ordförande i Moälvens fastigheter och skolor.

I slutet av februari 2013 berättade vi att entreprenören Nicklas Nyberg köpte Folkets park av Örnsköldsviks kommun.

Priset var fyra miljoner kronor – och i affären ingick också en option på ett större markområde, värt tre miljoner.

Nu säljer Nyberg det område – nästan – som han köpte i februari 2013. I affären med Moälvens fastigheter och skolor ingår att Nyberg behåller parkeringsytan, där han har planer för bostadsbyggande på sikt.

Läs också: Välfyllt dansgolv på maran

Moälvens fastigheter och skolor betalar åtta miljoner kronor till Nyberg – och bolaget har redan gett sig i kast med kommunen för att få köpa även optionsdelen som Nyberg haft första tjing på.

– När vi blev uppvaktade med en mycket bra idé så kunde vi så småningom göra affär, säger Nicklas Nyberg.

– Jag tycker att de har presenterat ett förslag som är väl genomtänkt och som ligger i tiden. Det måste vara rätt att bygga förskola på det här området.

Vad säger du om priset?

– Jag är glad för Moälvens fastigheter och skolor att de fick det här till helt rätt pris för dem. Jag hade velat ha ut mer och jag tycker att parken är värd mer, men nu har vi gjort affär.

Läs också: Så mycket samlades in på Project playground-galan

Om de gjorde en bra affär i morse, när de köpte för åtta miljoner, så måste du ha gjort något strålande när du köpte samma sak, plus lite till, för fyra miljoner.

– Jag var den ende som var villig att betala då. Man ska komma ihåg att det var andra tider när jag köpte än det är i dag.

För åtta miljoner får Moälvens fastigheter och skolor nu Folkets park-huset och en massa kvadratmeter tomt. Dock ingår inte scenen och optionsområdet, som det redan förhandlas om.

– På Brogatan köpte vi ett tomt hus ungefär som här. Nu ska vi använda ytorna till många kloka saker, säger Thomas Nordberg.

Berätta hur?

– På nedre plan blir det två förskoleavdelningar, för sammanlagt cirka 30 barn. Där kommer det även att finnas stora utrymmen som kan hyras ut till annan verksamhet. På övre plan kommer vi att hyra ut i första skedet. Jag ser framför mig ett multihus med flera verksamheter.

Läs också: Kassaskåp stals på parken

Har den sista sulan lagts på dansparketten?

– Nja, det vet man aldrig. Det alldeles på hur vi väljer att bygga om. Vi har funnits i 30 år, Broskolan har funnits i 15 och Folkets park byggdes för 30 år sedan – det här är ett nytt kapitel som skrivs.

– Om det går enligt våra planer, att vi får in intressanta hyresgäster och att vi kan få till ett café här, så kan det här bli något av ett centrum för området.

Nordberg fortsätter:

– Det är jättefin förskolemiljö, och signalerna är ju att det finns behov av förskoleplatser. Vi ska samarbeta med kommunen för stadens bästa.