Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Negativt besked i Mellansel "Fortsätt koka vattnet"

/

Efter elva dagar är vattnet i Mellansel fortfarande inte drickbart.

Annons

Under elva dagar har boende i Mellansel och omkringliggande byar kokat dricksvattnet efter att avföringsbakterier upptäckts i vattenproverna på ledningarna i Mellansel. 

Omkring 400 hushåll har drabbats av problemen som inneburit att vattnet inte varit drickbart utan kokning. Vid 17-tiden på onsdagskvällen var förväntningarna i Mellansel stora. Men det kom ännu ett dystert besked.

Kokningsrekommendationen kvarstår.
- Svaren på måndagens provtagning i Mellansel och Gottne visar att vattnet fortfarande inte är helt godkänt varför kokningsrekommendationen kvarstår. De prover som togs igår tisdag den 16 oktober är dock godkända och nya prover har tagits idag onsdag. Svaren på dessa kommer imorgon torsdag vid lunchtid. Provtagningen görs utifrån de åtgärder som vidtagits enligt tidigare information och i resultaten kan vi se en successiv förbättring, säger Lars Westberg i ett pressmeddelande.

Tankar med dricksvatten finns fortfarande placerade vid Bosch Rexroth, Mellansels Folkhögskola, Mellanselskolan samt Gottne Byskola. Allmänhet som önskar hämta dricksvatten hänvisas till den tankbil som står uppställd vid fritidshuset/badet i Mellansel på Badhusvägen 1.

Mer läsning

Annons