Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästan som Hollywood i Örnparken – sista scenen i ny musikvideo spelades in

Kameran rullar och sången sätter igång. Det blev nästan som i Hollywood under fredagen när Glädjetetaren spelade in sin musikvideo i Örnparken.

Annons

Under drygt en månads tid har Glädjeteatern spelat in en musikvideo till sin låt "Alla för en" runtom Örnsköldsvik. Centrum, landsbygd och studiomiljö är bara en bråkdel av de olika platserna som agerat inspelningsmiljö.

Örnparken fylldes av dansande och sjungande människor när Glädjeteaterns musikvideo

Under fredagen var det äntligen dags att spela in den sista scenen i Örnparken.

– Vi har fått lära oss mycket nytt. Det ska bli jättespännande att se hur det blir när det är färdigt, säger säger musikläraren och specialpedagogen Maud Persson.

Maud Persson och Stefan Dehlin har deltagit i produktionen av musikvideon.

Stefan Dehlin från Sörliden är med i Glädjeteatern och har varit med och sjungit under resans gång. Trots att han har en helt annan musiksmak tycker han att det har varit roligt.

– Jag lyssnar på mycket Iron Maiden och Michael Jackson. Men jag tycker att den här låten är bra och det har varit roligt att sjunga i låten, säger han.

Låten är skriven av Niclas Lundin och handlar om att alla är välkomna och accepterade än vilken hudfärg, kön eller sexuell läggning man har.

Alla är välkomna och accepterade som den man är sångens budskap.

Nils Bjuggstam och Fredrik Pusa från Loveframe har skött kamerorna under inspelningen. De berättar att projektet har varit en utmaning.

– Vi har jobbat med slowmotion, olika bildutsnitt och andra färger för att få rätt känsla. Det har varit roligt men svårt. Man får alltid lite prestationsångest när det är ett allvarligt ämne, säger Nils Bjuggstam.

Nils Bjuggestam och Fredrik Pusa från Loveframe har stått för kameraarbetet under produktionen. Nu väntar klippning av allt material.

Tillsammans har alla inblandade skapat ett verk som har tagit sig till finalen i Svensktoppen nästa som avgörs i Kramfors 16 juni. Då kommer det även vara möjligt att se den färdiga musikvideon.

Läs också: Svensktoppen nästa kommer till Kramfors: "Har aldrig varit där tidigare"

Vissa av bilderna togs från luften med hjälp av en drönare.

Mer läsning