Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära en lösning för kiosk i resecentrum

/
  • Idéer finns för resecentrum och handikappomsorgen. Kanske en flytt till resecentrum eller Kronan, dit delar av stadshuset ska flytta.

Det har gått ett halvår sedan restaurang och kiosk stängde i resecentrum i Örnsköldsviks kommun. Nu finns dock en lösning i sikte.

– Går allt väl kan en ny entreprenör öppna inom någon månad, säger Rickar Salomonsson.

Annons

Rickard Salomonsson är kommunens fastighetsförvaltare när det gäller resecentrum. I den rollen har han haft en tuff uppgift när det gäller att hitta en ny entreprenör sedan den förra packade i hop i mitten av maj.

– Det är många som ringer. Vi har haft en dialog med ett flertal och jobbar stenhårt för att hitta en lösning.

De sa Rickard Salomonsson för tre månader sedan. Ungefär samma sak sa han kort tid efter att kiosken och sushibaren hade stängt dörren för sista gången, strax innan sommaren.

I snart sex månader har lokalen stått tom – och mest irriterat och skapat frågor bland resenärer.

– Det är ju inte klokt. Det är otroligt viktigt att det åtminstone finns en kiosk i ett resecentrum, säger en av de personer vi har talat med.

– Det är rent ut sagt för jäkligt. Vad gör man om man inte hittar i stan och snabbt behöver ha något med sig att äta på resan? säger hon igen.

Rickard Salomonsson säger att han förstår irritationen, men förklarar att det inte har varit helt lätt att lösa.

– Det är jättesvårt. Jag har jobbat och slitit med det här och framför allt måste det finnas bärighet för den som vill öppna. Vad hjälper det om någon öppnar och sedan går i konkurs efter åtta månader?

– Det är viktigt att den som kommer hit också ska överleva, säger han.

Han är dock positiv när han avslöjar att det är något på gång och att han redan på onsdag hoppas ha kommit en bit på vägen mot en nyöppning.

– Man kan säga att vi är inne i ett förhandlingsläge.

– Men den som öppnar måste ha bärighet i det de ska göra. Framför allt ha flera ben att stå på. Samtidigt gör det heller ingenting om de har en bra produkt att sälja, säger Rickard Salomonsson.

Går allt som fastighetsförvaltaren hoppas kan det bli en nyöppning redan inom ett par månader.

– Det är fullt möjligt, säger Rickard Salomonsson.

– Men jag törs inte säga mycket mer. Peppar, peppar, ta i trä.

Mer läsning

Annons