Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nära att vi hade fått bygga nytt"

/
  • Per-Arne Wiklund var på plats när tungbärgaren brann vid Västerselsgaraget i onsdags.
  • Branden totalförstörde hytten till en Scania M3 Torpedare, som inte tillverkas längre.

Per-Arne Wiklund hade planerat att åka till Västerselsgaraget tidigare.
Men han saknade barnvakt och blev försenad.
Det kan ha räddat värden för miljoner.

Annons

– Ja, det var rena jävla turen att jag och brorsan var vid garaget samtidigt som det började brinna i Torpedaren. Vi ingrep så gott vi kunde genom att spruta vatten på väggen, och ringa 112.

Polisen utgår ifrån att branden i onsdags kväll var anlagd. Någon eller några satte eld på en tungbärgare; en Scania M3 Torpedare, vars hytt totalförstördes av lågorna.

P-A Wiklund befann sig vid garaget – med stor sannolikhet samtidigt som fordonet sattes i brand – men han såg inga andra människor än sin egen bror.

– Jag hörde bara en smäll, såg att det brann och stod lågor ut genom fönstret på förarsidan, berättar P-A.

Som för övrigt också äger en Torpedare.

– Ett gammalt fint fordon, som jag är glad att äga. Därför blev jag lite paff när polisen förhörde mig och sa att jag var misstänkt för att ha startat branden.

Polisens arbete kommer att fortsätta till veckan. Förundersökningsledaren Leif Sundin säger att man från Örnsköldsvik varit i kontakt med tekniker i Sundsvall, som nu ska avgöra vilket som blir nästa steg.

– Eftersom det inte finns någon naturlig förklaring till branden så jobbar vi utifrån att den är anlagd. Och anledningen att anlägga en brand kan det finnas många anledningar till.

– När vi tittar närmare på det här och bedömer spridningsrisken kan det bli rubriceringen bli mordbrand.

I likhet med andra bedömare säger Tord Byström, ordförande i Domsjö Åkeriförening, att det handlade om tur i oturen i onsdags vid 22-tiden.

– Nära att vi hade fått bygga nytt. Om elden hade fått tag i garaget hade det kunnat sluta hur som helst. På en av portarna bucklades plåten – och fönster hade spruckit. Vi såg ju att det fanns färska bilspår ute på gården, men det är kanske omöjligt att bestämma vilken som hade lämnat spåren efter sig.

Mer läsning

Annons