Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorfest för hela familjen i Trehörningsjö: "Hela området blommar upp"

Glänsande skönheter, aktiviteter för alla familjemedlemmar och rockabilly långt in på natten. Three corner lake meet i Trehörningsjö bjöd in till en riktig motorfest under lördagen.

Annons

Sjätte upplagan av det populära evenemanget Three corner lake meet på Kerstins udde i Trehörningsjö revs av under lördagen. Trots regn i luften fyldes området snabbt med en stor bredd av bilar, motorcyklar och motorintresserade besökare i alla åldrar.

Three corner lake meet i Trehörningsjö lockade besökare i alla åldrar.

Festivalgeneralen Mats Hägglund berättar att även om vädret inte var det bästa förväntades det bli en riktig familjefest.

– I fredags var campingen fullbokad, det är fullt med husvagnar. Det kommer nog fler besökare så fort det slutar regna, säger han.

Arrangörer Mats Hägglund,

Mats Hägglund berättar att Three corner lake meet är en dag för hela familjen där det bjuds på flertalet aktiviteter som veteranbilsutställning, snöskoterkörning på vatten, kast med startmotor, motorsprängning, möjligheten att åka bandvagn och dans till rockabilly musik långt in på natten.

– Min drivkraft är att det är bra för bygden. Hela området blommar upp och det blir liv i byn.

Bilträffen och utställningen är ett av de moment som drar flest besökare.

Moniqa Flodin från Härnösand brukar besöka bilträffar i både Sverige och Norge med sin Volvo V70.

En av årets utställare var Moniqa Flodin från Härnösand som var på plats med en blå Volvo V70.

– Jag brukar åka runt på olika bilutställningar i Sverige och Norge. Det finns en gemenskap på träffarna och det är kul att visa vad man gjort på bilen och träffa likasinnade, säger hon.

I princip alla ombyggnationer på bilen har Moniqa gjort själv, vilket resulterat i ett unikt utseende.

– Den har blivit ombyggd till R-design. Jag har bytt inredning och fixat xenon-lysen, den har fått R-front, andra fälgar och vinge till exempel.

Ride to shoot körde snöskoter på vattnet.

Hon berättar att det är tredje Volvon hon bygger om och trots att bilen är i utställningsskick används den dagligen, sommar och vinter.

– Volvo har bra komfort och det går att köra året runt med dom. Det är en säker bil, man förenar nytta med nöje.

Och under vattnet.

Förra året var totalt 200 fordon på plats på träffen i Trehörningsjö, en blygsam siffra jämfört med de största träffarna. Men för vissa besökare är det alldeles lagom.

Ann och Hans Sjöberg från Själevad tillsammans med Kasper Gauslaa från Domsjö.

Ann och Hans Sjöberg från Själevad, tillsammans med Kasper Gauslaa från Domsjö, besökte träffen för andra året, den här gången med en Mercury från 1949.

– Den här träffen är lämpligt stor, man kommer i kontakt med allt folk och det är lättare att ta in allt, säger Hans Sjöberg.

– Det är ett riktigt mysigt ställe, säger Ann Sjöberg.

Sexåriga Nora Sjöström från Umeå provade att kasta en startmotor.

För den motorintresserade fanns det ett stort utbud att titta på.