Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motionsdag i Mellansel: "Vi vill få folk i rörelse"

På lördag blir det en stor aktivitetsdag i Mellansel, med fokus på idrott och motion.
– Vi vill få folk i rörelse, säger Sven Eric Juneberg i Mellansels IF:s motionssektion.

Annons

Sven Eric Juneberg i Mellansels IF:s motionssektion vill locka byborna till olika motionsaktiviteter på lördag.

Aldrig har det gjorts något liknande i Mellansel tidigare – det vill säga en dag med en massa prova-på-aktiviteter inom idrott och motion.

– Allt är sprunget ur ett medlemsmöte förra våren. Sedan dess har vi fått in ungefär 25 förslag på aktiviteter. Allt har inte gått att genomföra, men en del, som orientering och skidskytte, har vi fått hjälp med.

Läs även: Fritidshuset öppnar för nya i Mellansel

– Man kan säga att vi har skalat ner önskemålen till vad som vi har ansett vara möjligt, säger Sven Eric Juneberg, som är riktigt nöjd med att även före detta Mellanselsbon och landslagslöparen Lena Gavelin kommer hem för att hålla en föreläsning.

Bland aktiviteterna, förutom orientering och skidskytte, märks bland annat tennis, kanot, boule, yoga, folkdans och dart.

– Till en orienteringsövning har vi exempelvis fått hjälp av Kubbe Norrflärke IF, boulen sköter pensionärsföreningen och Anundsjöringen ordnar dansen.

– Kanske kan vi även se det här som en liten nystart för Mellansels IF och förhoppningsvis kan vi locka nya ledare och funktionärer till föreningen. Vi har behov av fler ledare. Numer är det dåligt med både fotboll och skidåkning.

Sven Eric Juneberg berättar att idrottsföreningen, som även har jobbat friskt för bygget av Framtidens hus, har satsat pengar på aktivtetsdagen – med målet att få igång nya verksamheter.

– Alla är välkomna till Framtidens hus för att prova-på, dessutom är det gratis. Man kan inte bara mala på i gamla fotspår, säger Sven Eric Juneberg om "Mellansel goes active".

Läs mer: Miljoner säkrade för Framtidens hus i Mellansel – nu startar etapp två

Mer läsning

Annons