Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte och motion

/

Motion och affärsnytta i ett, nu introduceras affärsnätverket Walk and Talk i Örnsköldsvik.
Att promenera samtidigt som man skapar kontakter har blivit populärt.

Annons

Deltagarna möts för att ta en promenad där man samtidigt kan knyta nya affärskontakter, bygga relationer, hitta nya affärsmöjligheter, utvecklas som företagare eller diskutera funderingar kring den anställning eller det företag man har.

Idén med nätverkspromenader föddes sommaren 2010, av Sophia Sundberg på Ypsilon AB, och finns nu på mer än 30 orter runt om i Sverige.

Victoria Boson har tillsammans med Ann Holst, Tord Sandin och Sören Back startat upp affärsnätverket Walk and Talk i Örnsköldsvik.

– Vi kombinerar motion med affärsnytta. 70 procent av alla uppdrag och jobb blir till genom kontakter och det vill vi ta vara på, säger Victoria Boson.

– Ju mer du ger desto mer får du tillbaka, det är inga kostnader och ingen anmälan, kom som du är, med bra kläder och skor och visitkort på fickan.

Hur är upplägget?

– Vi träffas och ger en kort information om konceptet och vad det innebär, vi berättar även hur grundaren Sophia Sundberg tänkte när hon startade detta.

– Sedan promenerar vi i cirka en timme där vi nätverkar i tio minuter i taget med olika personer, så man hinner prata med sex personer under en timme.

Efter det äter man gemensam frukost på ett kafé och fortsätter nätverkandet där, det är den enda delen som kostar eftersom man betalar frukosten själv.

Premiären blir den 24 januari och man marknadsför sig bland annat genom en grupp på Facebook.

Till vilka riktar ni er?

– Det är ett affärsnätverk, så det är i första hand företagare och personer i ledande ställning. Men vi har sagt att egentligen är det av mindre betydelse vad man arbetar med, eller kommer ifrån, eftersom alla behöver kontakter på ett eller annat sätt.

– Och man skall alltid vara öppen för nya kontakter.

Vad kan man som deltagare förvänta sig?

– Att kunna kombinera motion med nätverkande gör att man blir pigg, får motion och knyter nya kontakter allt på samma gång, och framförallt får en trevlig stund.

– Vi lägger denna tidigt på morgonen för att man sedan har kvar större delen av dagen.

Vad förväntar ni er av det?

– Att starta ett nytt nätverk i en stad känns väldigt roligt och inspirerande, vi hoppas och tror att många kommer att nappa på detta eftersom det är ett nytt och lättsamt sätt att nätverka på.

Sista fredagen varje månad är det tänkt att Walk and Talk ska arrangeras, med uppehåll över sommaren och i december.

Mer läsning

Annons