Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mosaikvecka fylld med kulturyttringar

Årets mosaikvecka har inletts, en mångkulturell vecka med inslag från när och fjärran

Annons

För andra året i rad arrangeras mosaikveckan under vecka åtta i Örnsköldsviks kommun, en årligen återkommande kulturell temavecka.

Wikipedia beskriver en mosaik som en komposition av små bitar som fästs samman så att de bildar ett mönster eller en bild. Benämningen mosaik står här för ett mångskiftande utbud av föreläsningar, mat, musik, dans med mera från olika hörn av världen.

Under vecka kan vi exempelvis avnjuta teater på Örnsköldsviks Folkhögskola där teaterlinjen ger "Blodsbröllop" tisdag till fredag. Varje dag kan konstutställningen av kulturskaparna med inspiration av Hugo Simberg ses, också den på Örnsköldsviks Folkhögskola.

I dag, tisdag, finns bland annat en hantverksutställning från Zimbabwe att se på Mångkulturellt Centrum.

Onsdagen den 19:e är det filmkväll på Sörlidens Församlingsgård. Där visas filmen "Dom andra" som följer ett antal ungdomar som fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd.

På Café UH talar Allan Schwartz, romsk jämställdhetskonsult, om hur det är att leva som rom i Sverige i dag. Vid två tillfällen ges möjlighet att lyssna på honom, klockan 14.00 och 18:30 på torsdag

På IOGT-NTO gården i Husum dukas det upp Afrikansk internationell middag på torsdagskväll.

Kommande måndag den 24:e avslutas mosaikveckan med en finsk afton på Arkenbiblioteket.

Hela veckan är fylld av aktiviteter, utöver dessa, så passa på att träffa nya människor och upplev annorlunda traditioner när chansen finns.

Mer läsning

Annons