Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos gamla styrkeplats i ny skepnad – 350 000 kronor har satsats på utegym

Situps, armgång, marklyft och knäböj. På tisdag invigs kommunens nya utegym vid Hörnsjön – precis där Modos hockeylag byggde styrka för 40 år sedan. – Det känns kul, säger Johan Strömqvist och Arne Ögren.

Annons

Arne Ögren och Johan Strömqvist på den plats där Modos hockeyspelare en gång byggde muskler och som nu har återuppbyggts igen.

Under legendariska hockeytränaren Tommy Sandlins tid i Modo byggde hockeyspelarna muskler vid ett utegym några stenkast från elljuspåret vid Hörnsjön. På tisdag inviger kommunen ett nytt utegym på exakt samma plats – ett kalas som har kostat närmare 350 000 kronor.

– Jag tycker att det är häftigt och en bra investering, säger Johan Strömqvist, kommunens idrottsstrateg.

– Vi började med markberedningen i oktober. Nu återstår bara några små detaljer, som ska vara klara innan Sebastian Wollbrin från Friskis & Svettis ska visa övningar i samband med invigningen på tisdag, säger fritidskonsulenten Arne Ögren.

Ett tiotal stationer finns och alla redskap är byggda av trä, för att det lätt ska smälta in i miljön och förstärka naturupplevelsen. Dessutom finns tydliga instruktionsbilder vid varje station.

– Det här är ett populärt ställe för motion och friluftsliv, både sommar och vinter – och vi vet att det är många som är här dagligen, säger Arne Ögren.

I satsningen vid Hörnsjön märks också en ny belysning vid gymmet, som framför allt ska skapa trygghet för dem som tränar kvällstid.

– Vi tror och hoppas att det här ska resultera i olika former av gruppträningar. Jag har märkt av intresset, inte minst på sociala medier, säger Johan Strömqvist.

Arne Ögren säger att det finns mer planer för det natursköna naturreservatet, bara någon kilometer från stans centrum.

– Men det finns också föreskrifter som vi måste hålla oss till. Vi får se hur det blir, säger han.

Läs även: Bildspecial: Höga Kusten Pond Hockey Tournament är i gång

Läs även: På skattjakt i Örnsköldsvik

Läs även: Hockeyspelaren som älskar 10Mila: "Det är en härlig inramning"

Mer läsning

Annons