Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modomuseum på gång

/
  • Anders Trollsås, Modo Hockeys vd, menar att klubben och kommunen har ett gemensamt intresse av att utveckla arenan.
  • Kultur-och fritidsnämndens ordförande Leif Lindholm var med på resan till Manchester.
  • Om högst två år ska ett Modomuseum vara klart i arenan. Kommunen hoppas också att det kan byggas upp ett

Ett Modomuseum och ett "Visitor Centre" – det kan bli verklighet i Fjällräven Center.
Vad kan ett Modomuseum inte vara utan? Tyck till!

Annons

– Vi och kommunen har ett gemensamt intresse av att utveckla arenan till en central samlingsplats, säger Modos vd Anders Trollsås.

En delegation från Modo Hockey och kommunen var i veckan i England. Målet var Manchester och fotbollsklubben United, men på vägen dit hann man också med ett besök på Arsenals arena Emirates Stadium i London.

Syftet med resan var att få idéer hur verksamheten i Fjällräven Center kan utvecklas. Att Modo vill det är självklart, men även kommunen har uttalat ett starkt intresse.

– När arenan byggdes sas att den ständigt skulle utvecklas. Vi och kommunen har ett gemensamt intresse av att göra det, att utveckla den till en central samlingsplats, säger Anders Trollsås.

Frågan är vad Örnsköldsvik och Modo har att hämta från mångmiljonstaden Manchester och United. Klubben som enligt Forbes är värd 15 miljarder kronor – mest i idrottsvärlden.

– Det är klart att man ska titta på de som är störst och bäst, hur de jobbar, och sedan fundera över vad som är överförbart, säger Anders Trollsås.

Varför inte studera en NHL-klubb?

– Det känns som att vi kan NHL.

Det Modo framförallt var intresserade av var att se Uniteds museum, som lär vara fantastiskt. Vår hockeyklubb har planer på att bygga upp ett Modomuseum i arenan.

– Inte minst med tanke på alla fantastiska spelare klubben fostrat genom åren tror vi att det finns ett stort intresse för ett museum. Vi har redan massor med material.

När kan ett museum stå klart?

– Om ett, högst två år.

Kommunen å sin sida är främst intresserad av att bygga upp ett "Visitor Centre" (besökscentrum) i arenan. En starkt upphottad turistbyrå om man så vill.

Manchesters Visitor Centre, som besöktes, ska vara Englands bästa och ett av de bästa i Europa (sök på google!).

– Det har en stark koppling till United. För oss handlar det om att skala ned det till vår nivå, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Leif Lindholm (S), som var på resan.

– Tanken är att det ska vara så intressant att det är ett besöksmål i sig, inte bara en utvecklad turistbyrå.

Inga beslut är tagna, men Leif Lindholm säger att någon gång under första kvartalet nästa år ska ett förslag på ett Visitor Centre kunna presenteras.

Annons