Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna fick nej på överklagan om Kusthöjden – oklart om de går vidare

Moderaterna fann ingen nåd heller hos kammarrätten. Den tar inte upp partiets överklagan av kommunfullmäktiges beslut att köpa Kusthöjden. Om Moderaterna driver ärendet vidare är oklart.

Annons

Kommunen köpte konkursboet Kusthöjden för 6,8 miljoner kronor – men innan hela området har rustats upp kommer det hela att ha kostat närmare 23 miljoner kronor enligt kommunens egna beräkningar.

Dock finns det också en intäktskalkyl som visar att kommunen i själva verket kommer att gå plus på affären. Enligt kalkylen blir intäkterna över tid nära 28 miljoner.

Köpet och upprustningen av Kusthöjden kommer att kosta närmare 23 miljoner enligt kommunens egna beräkningar.

Moderaterna i kommunfullmäktige har varit mycket starka motståndare till köpet och överklagade först beslutet i kommunfullmäktige till förvaltningsrätten.

Där blev det nej – men Moderaterna gick då vidare till kammarrätten. Men inte heller där fick de gehör.

Rätten har inte beviljat prövningstillstånd, det vill säga kommer den inte att ta upp ärendet.

Enligt rätten uppfylldes inte något av de fyra kriterierna som krävs för att ett ärende ska tas upp. Enkelt uttryckt konstaterar den att förvaltningsrätten gjorde rätt – och att kommunfullmäktige därmed heller inte gjorde något fel när beslutet om köpet togs.

Moderaternas gruppledare Lars Näslund är nu inte lika säker som tidigare på att Moderaterna går vidare till högsta förvaltningsrätten.

Moderaternas gruppledare Lars Näslund har tidigare varit mycket tydlig med att partiet skulle gå vidare till nästa instans – högsta förvaltningsrätten – om det blev avslag i kammarrätten.

Nu är han inte lika tydlig.

– Jag vet inte riktigt hur vi gör, det måste vi fundera på. Vi har inte pratat ihop oss ännu.

Bestämmer sig Moderaterna för att överklaga vidare, måste de göra det före midsommar. En överklagan ska ha kommit in tre veckor efter att parterna fått domen och den är instämplad hos kommunen den 3 juni.

Läs också: Fastighetskungen om Kusthöjden: "Oerhört oansvarigt av kommunen"

Näslund: "Kalkylen ett stort skämt"

Mer läsning

Annons