Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt är bekant med offret

/

En man i 50-årsåldern sitter anhållen misstänkt för att ha försökt mörda en för honom bekant man, också han i 50-årsåldern.

Annons

Det var i onsdags eftermiddag stor dramatik utspelade sig i Husum, norr om Örnsköldsvik. Under ett bråk mellan två män avlossades ett skott. Tumult uppstod, och en grannes bekant kom till undsättning och höll fast mannen tills att polisen kom.

Enligt uppgifter till ÖA är mannen sedan länge bekant med den man han attackerade. Polisen bekräftar.

– De har en relation sedan tidigare, men vilken typ av relation kan vi inte säga i nuläget, säger polisens informatör Annica Odelind.

Mannen som är i 50-årsåldern hade innan skottet gick av följt sitt brottsoffer med bil. Han parkerade på gatan utanför offrets hus, och lämnade bilen på tomgång när han gav sig på mannen som var på väg in i sitt hus.

Mannen är fortfarande anhållen av polisen, misstänkt för mordförsök, ärendet leds av åklagare Stina Eriksson. Den tekniska undersökningen på plats i Husum avslutades redan på onsdagskvällen, sedan dess har utredningen fortsatt.

– Vi fortsätter arbetet och länskriminalen sköter utredningen. Det har genomförts förhör med inblandade, säger Annica Odelind.

Det vittne som slog larm till polisen är i dag tagen av det som hände.

– Det har inte blivit många timmars sömn i natt, säger han.

Polisen har under torsdagen analyserat resultatet av den tekniska undersökningen.

– Vi arbetar för fullt och det kan bli aktuellt med häktning, troligen görs en häktningsframställan under fredagen, säger Annica Odelind.

Den misstänkte mannen förnekar brott och har begärt offentlig försvarare.

Mer läsning

Annons