Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandelsdom upp i hovrätten

För drygt ett år sedan råkade de två männen i slagsmål.

I tingsrätten dömdes de för misshandel till samhällstjänst och skadestånd.

Nu väntar de på dom från hovrätten.

Annons

En av de dömda männen är Modo Hockeys förre säkerhetschef Jonny Engström. Tingsrätten i Härnösand gav honom samhällstjänst i 50 dagar och skadestånd på 6 150 kronor för den misshandel han utsatte en 43-årig man för.

43-åringen dömdes också för misshandel – av Jonny Engström – och fick skyddstillsyn med samhällstjänst, och 5 550 kronor i skadestånd.

Medan 43-åringen accepterade tingsrättens dom överklagade 32-årige Jonny Engström densamma.

I tingsrätten var 43-åringen aningen otydlig när han fick frågan om vad han hade för minnesbild av kvällen på restaurangen i centrala Örnsköldsvik den 29 september förra året. I hovrätten var han dock klar över att han inte mindes just någonting.

De två männen hamnade i bråk i ett avskilt hörn av restaurangen. Engström har förklarat att han agerat i nödvärn, och att han tog till det våld som han ansåg krävas. Det mest försvårande för Modos förre vaktchef är den spark han utdelade mot huvudet på den liggande 43-åringen.

Ett övervåld som bland annat en av restaurangens väktare, och en kompis till Engström, vittnat om.

I hovrätten var det känslosamt för Engström, som redogjorde för hur han påverkats av det media har redovisat. Hovrätten meddalar sin dom onsdag den 4 december.

Mer läsning

Annons