Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarfirandet blev en stor folkfest

/
  • Välbesökt och soligt midsommarfirande på Arnäs Hembygdsgård 2016.   Foto: Erik Sundström

På Arnäs Hembygdsgård var det stor folkfest på årets midsommarafton 2016. Cirka 3000 personer i alla åldrar hade letat sig dit.

Annons

Alldeles perfekt väder med solsken och glada förväntansfulla människor. Tacksamt för hembygdsföreningens folk som ordnat dagen. Inget gör sig själv som bekant, tarvar mycket förarbete och samordning.

Ordförande C-H Jonsson hälsade alla välkomna och höll i trådarna för dagen. Festen började med resning av midsommarstången för dagen prydd med blågula band istället för blommor. Berit Elfving ledde ringdansen tillsammans med Monica Hörnkvist och C-H Jonsson som sjöng med i barnvisorna till Greger Jakobssons dragspelstoner. Fanns mycket att roa sig med inte minst för de yngre åldrarna.

Nolagillets folkdanslag med spelmän gjorde en fin uppvisning. Barnen gjorde en tegen talangparad. De fick var sitt diplom och en godispåse för sin insats som tack, via Lars Srandberg. Flera barnaktiviteter som en hoppborg, kraftprov ,åka i lövad skrinda efter häst. Varmkorv och glass fick en strykande åtgång.

Vid tunnbrödsförsäljningen (en mycket åtråvärd vara) blev det en lång ringlande kö av köpsugna som förhoppningsvis fick sitt lystmäte tillgodosett. Lotterier är alltid en god idé, så också idag, till exempel ett blomplantslotteri.

Marianne Sundström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons