Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarfestival i Trehörningsjö – precis som för 30 år sedan: Nu provar vi igen

Det är nästan 30 år sedan det var midsommarfestival i Trehörningsjö.
I år det dags igen – traditionen tas åter i bruk.
– Nu provar vi igen och hoppas att det ska gå bra – och att vårt utbud av artister ska locka, säger Patrick Hollinger.

Annons

Patrick Hollinger, ordförande i föreningen som driver Kerstins Udde och Tobias Sandström, ny kock i lokalerna.

De flesta äldre i Örnsköldsvik med omnejd känner förmodligen till Kerstins Udde och dåtidens stora nöjesutbud. På den tiden var det också många celebra arister som kom till lilla Trehörningsjö i norra delen av kommunen.

Men det var då det – för nästan 30 år sedan.

Läs även: Bonden i Långsjön vill sätta knorr med egen butik – tillverkar korv från egna grisar

Sedan dess har mycket hänt och därför har nu ansvariga i Kerstins Udde Spa och Turisms Ekonomiska Förening vänt på alla stenar för att göra en nysatsning på dåtidens midsommarfestival.

– Vi vill att det ska vara en midsommarfestival som passar alla. Vi tror och hoppas att det ska kunna komma uppemot 800 personer, säger Patrick Hollinger, ordförande i föreningen.

Festligheterna inleds redan på dagen med bland annat majstång och brännbollsturnering. På kvällen övergår festligheterna i underhållning.

– Vi har lyckats få hit The Poodles. Det känns väldigt bra. Dessutom har bandet med sig alla grejer som behövs för framträdandet, så vi slipper hyra något, säger Patrick Hollinger nöjt.

Förutom dragplåstret Poodles uppträder även Coming of Age, Stina Joza, Gudars Skymning, DJ Chris och Tommy ReinXeed Johansson. Den senare har specialiserat sig på Abba, med fokus på lite tyngre versioner.

– Jag tycker vi har lyckats få ihop ett bra program, som ska passa de flesta.

Förutom festligheterna i midsommar kommer även sjätte upplagan av Three Corner Lake Meet att arrangeras första helgen i augusti. Dragplåster i år är rockabillybandet John Lindberg Trio.

– Jag tror att de här dagarna blir årets stora happening i Trehörningsjö, säger sedan Patrick Hollinger, som tillsammans med övriga ideella krafter har haft olika temaaftnar ett par gånger i månaden i vinter vid turistanläggningen.

– Det har mestadels varit god uppslutning när vi

Midsommarfestival i Trehörningsjö – precis som för 30 år sedan

har haft matteman som pizza, tacos och asiatiskt. Dessutom har vi ju Tobias Sandström här, vår nye kock, säger Patrick Hollinger.

Läs även: Asylsökande till Kerstins Udde igen – men lång väntan för föreningen

Mer läsning

Annons