Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer jämlikhet för Klöver Dam

/

Klöver Dam, nätverket för företagande kvinnor, är på offensiven.
– Vi vill se ett företagande på lika villkor. Därför vill vi att en kvalificerad person ska titta på de här frågorna, säger Claudia Häggström.

Annons

Klöver Dam i Örnsköldsvik har skrivit en lång ansökan till kommunen, där man hoppas kunna få 225 000 kronor, som medfinansiering för att kunna främja kvinnors företagande.

Klöver Dam har redan fått samma summa av Winnet Västernorrland, som är en ideell förening med ett regionalt resurscentra för jämställt företagande i länet.

Tanken är att en kvalificerad person sedan ska ta tag i de frågor som eftersträvas för att få till ett jämställt företagande på lika villkor.

– Vi vill växla upp och ha en person, som jobbar med de här frågorna även nästa år. En människa som kan grotta ner sig i det här, säger Claudia Häggström, ordförande sedan tre år för den ideella föreningen Klöver Dam.

Avsikten är att jämställdhetsfrågorna ska tas upp i hela länet och enligt Claudia Häggström handlar det bland annat om attityder mot kvinnligt företagande.

– I vår förening är vi ganska framåt och vi har också kommit en bit på vägen. Men vi märker att det är besvärligare för kvinnor med egna företag. Inte minst tas männen på större allvar och deras handläggningstider är också snabbare.

– Kvinnor och män ska ha samma hjälp och villkor, säger Claudia Häggström och tillägger att ibland känns det som om de mjuka värdena inte är lika viktiga.

– Vi vill att kommunens policys ska granskas, liksom planer och program utifrån ett jämställdhetsperspektiv.

Fokus i ansökan till kommunen ligger på verksamhetsområdena kunskapsinhämtning, kunskapsförmedling och kunskapsutveckling. Föreningen är också tydlig när man skriver att pengarna ska gå till att tillsätta en extern resurs, som i slutänden ska verka för företagande på lika villkor och mot en ökad tillväxt i kommunen.

Claudia Häggström berättar till sist att utgångspunkten för allt stavas samarbete – och ingenting annat.

Mer läsning

Annons