Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa lockade många besökare

/
  • Hantverksmässan i Nävertjäl är den 26:e i ordningen och var under lördagen välbesökt.
  • Agneta Sallander, Barbro Boman och Ann-Katrin Boman var glada över den goda glöggen de köpt under mässan.
  • Maria Danielsson från Moliden hade en bra försäljningsdag på Nävertjäls hantverksmässa i lördags.
  • Strömmingsformade filéknivar har varit ett vinnande koncept i femton år för hantverkaren Ingemar Fällman.

Tovade sockor, hemsnidade knivar, honung och glögg lockade köpsugna till den årliga hantverksmässan i Nävertjäl under Alla helgons dag.

Annons

Ett hundratal försäljare bjöd in till mässa under lördagen i Nävertjäl. Hantverksmässan under Allhelgonahelgen är en tradition för många men för Maria Danielsson från Moliden var det första gången som hon själv stod för hantverket.

– Det började med att jag skulle göra ett våningsfat till mig själv, förklarar Maria som säljer kakfat gjorda av tallrikar, skålar och koppar fyndade på loppis.

– Men sedan ville några kompisar ha ett likadant och då började jag göra fler, fortsätter Maria som under lördagens mässa nästan sålt slut på alla sina fat.

Inne i det stora mässtältet är det fullt med folk, några spatserar förbi försäljningsstånden, vänder och vrider på varor, och byter några ord med hantverkarna. Andra tar sig en vilopaus i fikaavdelningen. Hantverkaren Ingemar Fällman har själv sålt och tillverkat knivar och kåsor i många år och visar upp en storsäljande klassiker.

– Den här modellen har jag gjort i snart 15 år, berättar Ingemar och syftar på den strömmingsformade filékniv i sälgträ som han frontat sitt bord med.

Utanför tältet står Ann Hägg Martinell från Stockholm med faster Gerd Martinell från Uttersjö.

– Det är mitt första besök. Jag har köpt en burk honung sedan är jag bärhjälp, förklarar en skrattande Ann som håller flera påsar i sina händer.

– Det finns många fina grejer här, menar Gerd som även hon bär på några påsar.

Hantverksmässan i Nävertjäl är nu inne på sitt 26:e år och anordnas som alltid av Nävertjäls bygdeförering. Kraven på försäljarna är få men tydliga: endast eget hantverk och inget importerat.

Mer läsning

Annons