Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manpower drar i gång med 30 anställda i maj

ÖRNSKÖLDSVIK Nu kör Manpower igång sin verksamhet i Örnsköldsvik.
– Vi har anställt 30 personer som ska börja jobba den andra maj, säger Jonas Wiklander, operativt ansvarig för Manpower Contactcenter.

Annons

Efter några uppskjutna startdatum ska det vara dags. Den 18 april är det officiell invigning av Manpower i Örnsköldsvik. Personalen börjar utbildas redan på måndag. De kommer att jobba med Telias fakturaservice.
Vi har tagit över fem andra kundtjänster från Telia. Vi ville ha med fakturaservicen i samma avtal. Fackliga förhandlingar och andra förhandlingar har gjort att det dragit ut på tiden. Det är ett stort avtal med Telia, säger Jonas Wiklander.
Manpower i Örnsköldsvik kommer inte att jobba med personaluthyrning utan anställning i något som kallas Contactcenter. Företaget tar över och sköter tjänster åt andra företag som vill lägga ut dem på entreprenad. I det här fallet innebär det att en tredjedel av de som ringer till Telia för att få hjälp med en faktura hamnar hos en telefonväxel hos Manpower i Örnsköldsvik.
Avtalet med Telia är inte nytt. Det är ett befintligt avtal som blivit förlängt. Hittills har hela fakturaservicen skett hos Manpower i Ljusdal. Den 2 maj flyttar en tredjedel av verksamheten hit.

300 ANSTÄLLDA
Som det är nu har man inga direkta planer på att anställa fler. Det kan bli aktuellt om Manpower får fler avtal i framtiden. Jonas Wiklander vill inte uttala sig om företaget har fler kunder på gång. Manpowers dryga 1200 kvadratmetrar på Hamngatan 11 kommer att bli ett stort utrymme för de 30 som börjar sitt nya arbete där i maj. Tanken är att lokalerna ska fyllas ut allt eftersom.
Vårt mål är att ha 300 anställda inom tre till fyra år, säger Håkan Viklund som är med i en projektgrupp för att etablera Manpower i Örnsköldsvik.
De är just nu i full gång med att möblera och ordna upp lokalerna så att arbetet där kan sätta igång.
Jonas Wiklander ser ljust på framtiden
Örnsköldsvik är en bra grogrund. Vi vet att vi kan växa här. Det finns hög potential och stark vilja i Örnsköldsvik.

VILLVARA MED
Här vill man växa och vara med i framtiden. Det känns kul att komma hit och vara med i utvecklingen, säger han.
Enligt Peter Holmqvist, näringslivschef i Örnsköldsvik, är kommunens låga personalomsättning ett bra konkurrensmedel som kan locka hit företag.
I Stockholm är det vanligt att man börjar på ett nytt jobb och slutar redan efter ett par månader. Det blir dyrt att utbilda de nya som slutar så snart. Så är det inte i Örnsköldsvik, säger Peter Holmqvist.
Han är inte orolig för att lokala företag ska tappa jobb eller anställda eftersom Manpower inte ska syssla med personaluthyrning.
Det här visar att Örnsköldsvik är en plats dit företag vill flytta och att de ser kommunen som ett tillväxtområde, säger han. Jill Sjölund

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons