Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannerström kockar i Örnsköldsvik

/
  • Leif Mannerström är i Örnsköldsvik för att laga femrättersmåltider – två dagar på raken.

Leif Mannerström får ofta frågan om favoritmat.
Renfilé, kan svaret bli.
Och det serverar han på Statt i helgen.

Annons

– Man ska inte göra det så förbannat krångligt för sig. Jag kommer att laga mat som är lite exklusiv, och samtidigt ganska enkel, säger Mannerström.

I tisdags firade mästerkocken sin 75-årsdag i USA. På torsdagen kom han hem till Sverige – och knappt hade han hunnit packa om förrän han tog sikte på Örnsköldsvik.

Det är kökschefen på Statt, Fredrik Gidlund, som lockar Mannerström.

– Under många år jobbade jag med Leif i Göteborg. Det ska bli kul att få göra lite grejer med honom igen, han har alltid varit hjälpsam och ställt upp, säger Fredrik Gidlund.

Till de båda femrättersmåltiderna väntas bortåt 200 personer under fredagen och lördagen.

Förberedelserna är i gång sedan någon dag, och när Mannerström anländer på fredagseftermiddagen tar det fart ordentligt.

– Vi har haft täta diskussioner om menyn. Det blir renfilé, hummer, tryffel och äpple, säger Gidlund.

– Man kan säga att vi har mixat lite mellan Leifs egna favoriter, samtidigt som vi sneglat mot Norrland. Det blir garanterat bra drag i köket när fem kockar plus Leif ska se till att alla gäster får sig en upplevelse.

Mannerström – som i begynnelsen var kockelev på en oceanångare mellan Göteborg och New York, och som har varit domare i tv-programmet Sveriges mästerkock – säger att matgästerna ska få se att renfilé, tryffelstuvad färskkål och en rödvinssås av bästa märke kan göra under med humöret.

Mer läsning

Annons