Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen spårlöst borta

/
  • I går fortsatte sökandet efter 79-årige Sven-Axel Mattsson i en skallgång bestående av 15-20 personer. Men insatsen gav ingenting.

Helikopter, dykare och skallgångskedjor.

Tre dygns intensivt letande efter Sven-Axel Mattsson, 79, har inte resulterat i någonting.

– Om mannen befinner sig utomhus är sannolikheten att han lever liten, men inte obefintlig, säger stationsbefälet Lars Silverlöv.

Annons

Sökandet efter den 79-årige Sven-Axel Mattsson fortsatte under torsdagen då Örnsköldsvikspolisen med en styrka på 15-20 personer gick skallgång i området kring Såggatan och Domsjövägen, ytor som tidigare inte genomsökts.

Men insatsen gav ingenting.

TV: Kustbevakningen dyker efter försvunnen 79-åring

– Vi har tyvärr inte gjort några nya upptäckter, säger räddningsledaren Kjerstin Svedberg.

Det är fortfarande Domsjöområdet som är fokus och det finns enligt polisen ingen anledning att utöka sökningsområdet just nu.

Det enda som hittills hittats är en mössa och vantar, plagg som polisen kopplar till 79-åringen.

Vad som händer härnäst är oklart och polisen vill inte kommentera huruvida de jobbar efter någon viss teori.

– Vi kommer koppla in expertis som kan hjälpa oss ta beslut för framtiden. Till exempel ska vi prata med experter på till exempel hypotermi. Det ska ligga till grund för beslut om sökandet ska förändras eller avbrytas, säger Lars Silverlöv.

Kan Sven-Axel vara vid liv?

– Sannolikheten är liten men inte obefintlig. Han hade ytterkläder på sig. Såvida han inte skadat sig kan han vara vid liv.

Polisen vill inte kommentera mannens hälsostatus eller andra detaljer kring hans person, mer än att de har kontinuerlig kontakt med hans anhöriga.

Mer läsning

Annons