Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mångkulturellt centrum blir kvar

/
  • Aline Cordeiro Andersson blev glad när allehanda.se berättade en nyhet för henne.

Frågetecknet rätades ut till ett utropstecken. Mångkulturellt Centrum i Örnsköldsvik blir kvar.

Annons

– Vad roligt, jublar verksamhetsledaren Aline Cordeiro Andersson när hon får beskedet av allehanda.se.

– När har det kommit ett beslut? Jag har inte hört någonting, men det här låter som det bästa jag hört på länge.

Vi berättade nyligen att humanistiska nämndens ordförande Jan-Olov Häggström sa att viljeinriktningen kring det ettåriga projektet var tydlig.

Mångkulturellt centrum var länge välfärdsförvaltningens stora satsning i ett politiskt prioriterat område som fått stå tillbaka tidigare. Det talades länge om verksamheten utan att kommunen kom till skott.

Syftet är att skapa en mötesplats för social gemenskap mellan olika kulturer, att utöka de nyanländas kunskaper om det svenska samhället, ge praktisk hjälp, underlätta kontakter med föreningsliv samt erbjuda aktiviteter och nätverk.

Beslutet att förlänga projektet tog humanistiska nämnden i går. Mångkulturellt Centrum kommer att finns tills kommunfullmäktige har beslutat om ett integrationspolitiskt program som kan ge förutsättningar för en fortsatt drift av denna typ av verksamhet, sägs det i ett pressmeddelande.

Vid en utvärdering av verksamheten, där Aline Cordeiro Andersson numera är enda ledaren, har det visat sig att cirka 2 500 personer varit på besök.

– Vad det här innebär måste jag prata med min chef om, men jag fortsätter självklart om jag får.

Mer läsning

Annons