Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhållen för husinbrotten

ÖRNSKÖLDSVIK. Den 11 december slog polisen till mot
en mangårdsbyggnad i en by i kommunen där de påträffade mängder av stöldgods.
I går anhölls en 35-åring från mellan-Sverige misstänkt för att vara inblandad i stölderna. Mannen är den egentlige ägaren av byggnaden.

Annons

Efter en tids spaning gjorde polisen den 11 december ett tillslag mot en byggnad i en mindre by i Örnsköldsviks kommun. Där påträffades mängder av gods som misstänktes vara stulet. Det handlade om nära 2 000 så kallade godspunkter

ANHÖLLS IGÅR
Av dessa har nästan hälften kunnat återfås av sina ägare, säger polisinspektör Christer Sundelin.
Godset har stulits vid inbrott i södra Västerbotten och norra delen av Örnsköldsvik. I vissa fall har hela hus länsats, bland annat i Öden, Himmelssundet och Lakamark. Detta har varit möjligt då fastigheterna använts som sommarstugor och stått obebodda vissa perioder.
Polisen har länge haft misstankar mot vissa personer. Bland annat mot den man i 35-årsåldern som i går förhördes. Ett förhör som resulterade i att åklagaren anhöll mannen.
Det finns vissa omständigheter som gjort att han inte kunnat höras tidigare. Han var sedan länge kallad till gårdagens förhör och dök nu upp med sin advokat, som polisen haft regelbundna kontakter med.
Att 35-åringen är misstänkt beror inte minst på att han är den egentlige ägaren av byggnaden där godset påträffades. Där fanns förutom stöldgodset även en del gods som tillhör mannen.

BEGÄRS HÄKTAD?
Vad som framkom under gårdagens förhör vill polisen av utredningstekniska skäl inte avslöja. Men tydligen var det tillräckligt för att stärka misstankarna mot honom och att han därför skulle anhållas. Några medgivanden har av allt att döma inte gjorts.
Det är osäkert om 35-åringen kommer att höras i dag eftersom hans advokat är upptagen av annat. I morgon väntas dock en fortsättning. Då kommer förmodligen också kammaråklagare Joachim Gyllencreutz att ta ställning till om mannen ska begäras häktad.

KJELL E HÄGGLUND

Mer läsning

Annons