Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magisk isgala med färg och fart

HÖRNETT. Dagiskedjan i Frölunda kan slänga sig i väggen. Babyfemman regerar.
Sällan har isen varit halare i Kempehallen än när de muskulösa blöjorna från hockeygymnasiet under stort jubel kanade runt med sina rosa mjukisdjur vid isgalan i går.

Annons

Konståkningsklubbens isgala i Kempehallen har blivit en årlig, vårlig tradition. Under årens lopp har publiken bjudits på Disneyäventyr som Alladin, Lejonkungen och Skönheten och Odjuret. Varje år har uppvisningen bjudit ett omväxlande och underhållande program med unga, mycket unga och lite äldre åkare.
I år hade de ansvariga inom Örnsköldsviks konståkningsklubb valt att föra över årets biosuccé för barnen, Harry Potter, till en skenhistoria på is.

CHARMIGA PAKET
Förutom Harry Potters magiska värld bjöds familjerna på läktarna på en färgsprakande uppvisning på temat Colours on Ice, alltså Färger på Is.
De olika numren var korta och tempot i berättelsen högt. Ibland kanske det till och med gick lite väl fort för att åskådarna skulle hänga med i scenbytena. Men vem kan motstå charmen hos vackra födelsedagspaket på skridskor som styltar runt och försöker hålla balansen? Gröna, lila, blåa och röda, guldfärgade och randiga, alla gled de runt på korta ben med armarna rakt ut till publikens förtjusning.
Huvudrollernas åkare, tjejer som fostrats i konståkningsklubben i Örnsköldsvik, visade alla prov på säker och elegant åkning. Inte minst Jessica Söderlind när hon ensam åkte i numret The rose, rosen.

FLERA TOPPAR
Speciellt inbjudne Niklas Horner, nordisk såväl som svensk mästare i konståkning, hann också visa prov på varför han tagit dubbla mästerskap.
Andra delens färgsprakande show hade flera toppar. Den humoristiska var tveklöst hockeyblöjornas tolkning av Bambi på hal is, de konstnärligt och tekniskt mest drivna Niklas Hogners paråkningar med Lotta Westberg respektive Malin Hållberg-Leuf.
Njutbar konståkning bjöds även av kvartetten i Golden girls, Maria Tjäder, Sofia Florell, Malin Hållberg-Leuf och Jessica Söderlind.

KAVALKAD AV KLANTERIER
Som motvikt till de färgstarka och proffsiga uppvisningarna bjöd tre äldre clowner på en kavalkad av klanterier med gott humör och glimten i ögat. Entrén med snöskoter var kvällens fräckaste.
Också galans konferencier, Daniel Söderström, bjöd på någon minuts personlig uppvisning. Han försökte dölja det bakom skenbar klumpighet och ostadighet, men nog syntes det att han stått åtskilligt på skridskor tidigare?
Runt 6 700 personer såg helgens tre föreställningar.

PER EURENIUS

Mer läsning

Annons