Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Madelene blev lucia

Rösterna räknades i går eftermiddag och efter det stod det klart. Madelene Schedin från Komnäs är årets lucia i Örnsköldsvik. En hästintresserad 17-åring med tjockt, självlockigt hår som drömmer om att bli pilot.

Annons

Tillsammans med Lions president Acke Sjölund åkte ÖA igår kväll hem till familjen Schedin för att överraska med tårta och berätta att Madelene utsetts till lucia. Av totalt 2040 röster inkomna på de fem kandidaterna hade hon kammat hem 661 stycken.
Det känns jättekul, men jag hade verkligen inte väntat mig att jag skulle vinna. Det blev en glad överraskning, säger Madelene Schedin.

EN MASSA HUSDJUR
Madelene läser samhällsvetenskapliga programmet på Nolaskolan och bor hemma hos sina föräldrar i Komnäs cirka två mil utanför Örnsköldsvik. Hennes familj består av mamma Gudrun, pappa Christer och systrarna Carolinne, Veronica och Angelina, plus ett gäng husdjur. Golden retrivern Zadora hämtade Madelene själv med flyg från Uppsala för två år sedan och förutom hunden bor i huset. Dessutom står två ridhästar, Stelda Nardi och Aquillan i ett nybyggt stall på gården.
På fritiden gillar jag att rida och träffa kompisar. Annars är jag är ganska mycket hemma med familjen och hjälper till på gården, berättar Madelene som bott hela sitt liv på gården i Komnäs.

TRIVS I Ö-VIK
Efter gymnasiet planerar hon att ta ett sabbatsår för att åka ut och resa.
Jag skulle bland annat vilja åka till Alperna, Italien och Thailand. Kanske lära mig språket och jobba där ett tag.
Men efter en eventuell utlandsvistelse verkar det trots allt vara Örnsköldsvik som gäller.
Jag trivs här och tycker att det är bra i Ö-vik, men jag vill inte bo inne i stan, säger hon.
Drömyrket är pilot, men det är bara en dröm enligt henne själv, eftersom hon tänker satsa på att bli lärare eller jobba med barn på något annat sätt.
Fast vad som gäller just nu är naturligtvis att förbereda sig inför rollen som Örnsköldsviks lucia 2001. Kröningen sker söndag den 9 december i kyrkan och hela luciadagen är redan fulltecknad för Madelene och de fyra tärnorna.
Det ska bli jättespännande, men det är lite pirrigt, säger Madelene efter att ha vant sig vid tanken en stund.

SARA LUNDVALL

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons