Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad fiskepremiär i Svarttjärn

MYCKLING. Bitande kyla skrämde inte de sanna entusiasterna vid lördagens fiskepremiär i Svarttjärn. Höstens utsatta röding och öring höll minusgraderna på avstånd, liksom välvadderade skoteroveraller.

Annons

När SFK Storfiskarna inbjöd till försenat premiärfiske i Svarttjärn avskräckte nog en och annan av kombinationen av kallgrader ned mot 20 och en brant uppförsbacke.
Det är premiär i Hamptjärn i Björna också och det ligger bekvämare till. Det är bara att kliva ur
bilen och gå några meter, säger en av arrangörerna, Sten-Erik Wiklund.
Mellan tolv och ett är det tio tappra fiskare kvar på isen, och kylan hugger oftare än vad fisken gör.

REJÄL FÅNGST
Det var mycket mer folk här i morse och på förmiddagen, men de har väl frusit och gått hem, konstaterar Lars-Åke Sjölund.
Septembers månads utsättning av 500 kilo öring och röding har börjat gå till. Bitar mellan fem och sju hekto, några abborrar, liksom en baddare till öring ligger på isen. Anders Lindgren, som dragit upp den sistnämnda, har sökte sig till den bortre delen av tjärnen tillsammans med kompisen Thomas Johansson.
Det var i det här hålet jag fick den, så nu lämnar jag inte det. 1,6 kilo. Jag fick den här innan, i samma hål, förtydligar han, och nickar i riktning mot en 6 hektos röding.
Anders Lindgren drar iväg ut och fiskar, sommar som vinter, ibland, som nu, med Thomas Johansson. Annars med någon annan likasinnad.

ENSAMMA PÅ SKRIKESJÖN
Har man det här intresset och jobbar skift så blir det en hel del. Men ibland undrar man ju vad man håller på med när man står ute i flera timmar när det är 20 grader kallt.
Ett vinterfiskeminne Anders Lindgren och Thomas Johansson delar är en fiskepremiär vid millennieskiftet.
Det var nyårsdagen efter millennieskiftet och då var vi i stort ensamma på Skrikesjön, Thomas och jag. Pigg och nykter var man, tidigt på morgonen, säger Anders Lindgren och sneglar mot öringen som ligger på isen och väntar på kock och kryddor.
På nyårsafton är det nog troligt, säger Anders Lindgren med ett
leende.

BODIL RESARE

Mer läsning

Annons