Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilla Söderhavet har blivit stort

/
  • Lilla Söderhavet finns inte längre. Söderhavet är så här fint tack vare tvåmiljonerssatsningen.
  • Först i Söderhavet var Colin Rylander, 3,5 år, som var och badade tillsammans med sin pappa Leif Ohlsson.

Paradisets chef Göran Sundeby glömmer ingen med sina satsningar. Den här gången går insatsen till anläggningens yngsta badare. Lilla Söderhavet har byggts ut – och heter nu Söderhavet.

Annons

– Det känns jättebra att vara klar med den här satsningen. Nu är det bara att börja blicka fram mot nästa, säger Göran Sundeby.

Bra, vad blir det?

– Jag kan avslöja att vi ska bygga om vid serveringen nästa år. Det behövs, serveringen kommer att bli rymligare och bättre på alla sätt, hoppas jag.

Omdöpta Lilla Söderhavet har genomgått sitt andra ansiktslyft. Senast det hände, och då flyttades det, var 2004.

– Det var på tiden. Vi har gjort renoveringar under åren, men nu hade den blivit förbrukad.

För att bygga det nya Söderhavet har det mätts och funderats en hel del. Det är ett företag i Åtvidaberg som byggt havet, som monterats på plats i Örnsköldsvik.

– Det här havet är dubbelt så stort som det förra.

Och troligen bjuder det även på fler faror som lurar. Eller vad sägs om två hajar som ligger och ser hungriga ut? Å andra sidan finns där också en trevlig sköldpadda, och en kanon som det går att skjuta vatten med.

– Det känns bra att investeringen är gjord tack vare att vi haft egna pengar, säger Sundeby.

Som har förväntningar på åren 2015-2017, som det finns planer för. Bland annat skissas på ett nytt badhus – och på att restaurera det nuvarande.

Innan det egentligen var tillåtet att bada i Söderhavet så fick lille Colin Rylander ta ett dopp tillsammans med sin pappa Leif Ohlsson. I dag sker den riktiga invigningen, när en skolklass är specialinbjuden tack vare vinsten i en teckningstävling.

Mer läsning

Annons