Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberalerna vill se motprestation från Modo

En tanke om likabehandling och krav på motprestation. Nu gör Liberalerna en ny runda bland medlemmarna för att ta ställning om ökat stöd till Modo Hockey.

Annons

Erica Markusson (L), förordar en likabehandling av föreningar i kommunen.

För att kunna ge ytterligare medel till Modo Hockey, krävs att något annat läggs åt sidan i den kommunala budgeten. Det konstaterar Erica Markusson, ordförande för Liberalerna i Örnsköldsvik.

– Bara ett driftbidrag på 11,8 miljoner kronor skulle skapa ett underskott 2019 om vi tittar på majoritetens budget. Nämnderna ansvarar ju för sina egna budgetar och det här hamnar till stor del på kultur- och fritidsnämnden – vad skulle det innebära för andra verksamheter?

Läs också: Oppositionsrådet: Öka stödet även för andra föreningar

Liberalerna, som är det minsta av Allianspartierna, har en ersättarplats i kommunstyrelsens arbetsutskott, men en ordinarie plats i kommunstyrelsen.

– Vår grundinställning är att vi inte kan ha en förening, eller aktiebolag, som ska ha en särbehandling, säger Erica Markusson.

– Samtidigt är arenan av ett samhällsintresse, det gäller ju för alla föreningar som har byggnader som kommer medborgarna till godo, som till exempel Mellansels IF. Går det att motivera ett ökat stöd till Modo Hockey så det också ger mer samhällsnytta?

Läs också: Wåhlstedth (V): "Modo måste vara ödmjuka"

Ansökan kom inte som någon överraskning, och Liberalerna tog i våras fram ett första underlag bland medlemmarna.

– Då framkom att vi inte är beredda att ge stöd till Modo Hockey utan motprestation, säger Erica Markusson.

Nu gör partiet alltså en ny medlemsrunda.

– Vår ambition är sedan att hitta en gemensam linje med Alliansen, vi vill se en långsiktig lösning för föreningslivet i kommunen.

Mer läsning

Annons