Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Legender utan lokal

/
  • När Nolans tak undersöktes i slutet på förra veckan upptäcktes att det inte är tjänligt längre. Om ett år kommer Nolan att ha nytt tak, och då kan lokalen användas igen.
  • Det gamla trätaket har gjort sitt. Snart ska det bytas ut.
  • Var i Örnsköldsvik ska Henrik

Den 9 november ska Jerry Carlsson till Örnsköldsvik för att bjuda på rockkonsert.
Frågan är var han ska uppträda.
För i Nolan blir det inte – där ska taket bytas.

Annons

– Va! Stämmer det där verkligen? Jag har hört rykten om att Nolaskolans tak inte mår så bra, men det är ingen som har sagt någonting till mig, säger Jerry "Jerry Lee Lewis" Carlson.

Han tillägger:

– Oavsett hur det blir med det där skoltaket så kommer jag att spela i Örnsköldsvik den där kvällen. Det finns inget annat.

Tioårsfirande The Legends består av Jerry Carlson, Henrik "Elvis" Åberg och Johnny "Roy Orbison" Duvert. En väl sammansvetsad trio som bjuder på musik som den lät för ett halvt sekel sedan.

– Turnerandet går jättebra för oss, vi drar stor publik i stort sett överallt, säger Jerry Carlson.

När Nolaskolans vaktmästare Roger Nilsson inspekterade taket förra veckan anade han knappast vilka konsekvenser hans upptäckt skulle få. När Nilsson tyckte att det svajade under hans fötter blev det rapport.

Nolaskolans aula stängdes av – och nu är det bestämt att ett antal miljoner kronor ska satsas på att byta det gamla trätaket. Arbetet ska påbörjas så fort som möjligt, och inte förrän till skolstarten nästa höst beräknas Nolaskolans aula kunna användas igen.

Det innebär att en mängd planerade arrangemang kommer att flyttas.

Närmare bestämt 93 stycken. Den sammanlagda bokade tiden för dessa arrangemang är 370,5 timmar.

Eftersom den tråkiga upptäckten på taket gjordes för bara några dagar sedan finns inga svar på var arrangemangen ska flytta. På kultur- och fritidsavdelningen arbetar Annika Jonsson med lokalbokningen.

– Vi ska göra det bästa av den situation som uppkommit, men man kan lugnt säga att takbytet kommer att ställa till det för alla inblandade.

För Jerry Carlson ser det tufft ut med spelningen i Örnsköldsvik. Nolan var bokad – och det har sålts flera hundra biljetter – när bakslaget kom.

– Det kan väl inte ligga till så att kommunen inte har något annat att erbjuda om Nolaskolan inte går att använda den kvällen. Kan de inte skjuta upp det där takbytet? Att taket inte är okej måste ju vara ett gammalt problem som kan vänta ett tag till.

Jerry Carlson säger att han inte fått något alternativ från Örnsköldsvik, men att han inte kan se att konserten om en månad ställs in.

– Jag ska inte ställa in någonting. Jag hoppas att kommunen kommer upp med något alternativ, annars leder det till juridiska konsekvenser. Jag har satsat stora pengar på det här.

Mer läsning

Annons