Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättölen kostar fem kronor

Nu har en anhörig fått svar från välfärdsförvaltningen angående lättöl till maten på kommunens äldreboenden. Fem kronor är priset för en flaska.

Annons

I september skrev vi om en anhörig som ifrågasatte att dennes far, som bor vid ett av kommunens äldreboenden, måste betala tio kronor varje måltid för att få dricka lättöl till maten. Nu har svaret kommit. Mjölk och lättdryck ingår i priset men vill man ha lättöl kostar den fem kronor flaskan. Vid extra högtidliga tillfällen, som jul och påsk, kan de boende även få välja dricka eller lättöl till maten. Man kommer att se över den extra kostnaden för öl under nästa år.

Den anhöriga gav även förslag till välfärdsförvaltningen om att det bör ordnas informationsträffar för de anhöriga till de som bor på särskilda boenden. Förvaltningen har nu fattat beslut om att så ska ske – anhörigträffar ska ordnas vid alla särskilda boenden.

Även synpunkten om att minska hanteringen av kontanter, till exempel vid fotvård, har förvaltningen tagit till sig. "En riktlinje och rutin för kontanta medel kommer att skapas för välfärdsförvaltningens verksamheter", skriver Anna Reynberg Sjölund, avdelningschef för Särskilt boende och LSS-boende, i sitt svar till den anhöriga.

Läs tidigare artikel här:

Mer läsning

Annons