Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars-Erik trivs i sitt garage

/

Lars-Erik Nordin tycker om bilar – och helst då Ford.

– Min första bil var en Ford. Då var jag bara 18 år, säger han.

I dag har han fyra stycken från 50-talet i sitt nybyggda garage – och en till bil är på väg.

Annons

Det är ingen överdrift att kalla Lars-Erik Nordin för bilentusiast – och att kalla hans rätt nybyggda garage för ett museum.

När man tittar in bakom lås och bom – ja, byggnaden har faktiskt en rejäl larmanordning – slås man av att det är så rent och snyggt – trots att det handlar om oljestinna bilmodeller från en svunnen tid.

– Kolla här, säger Lars-Erik Nordin och lyfter på huven till en Ford Fairlane årsmodell -58, som ser kliniskt välpolerad ut, trots att den har gått några mil i sommar.

Bilentusiasten pekar också på sin Lincoln Capri -55, som han säger att det nog inte finns speciellt många kvar av i dag.

– Den tillverkades i 1 472 exemplar och det var precis en sådan som Marilyn Monroe hade. Exakt samma årsmodell faktiskt, fast hennes var rosa och min är ju turkos.

– Jag körde min Lincoln till Västerås i somras. Det är bara att tanka och köra, säger han om kärran som drar runt 1,5 liter 95-oktan milen.

– Men man måste förstås fylla på med lite blytillsats när man tankar.

I garaget finns det även en massa andra prylar, men mest stolt är han nog för en tvåsitsig Thunderbird av årsmodell -57.

– Den har jag vunnit en del priser med, säger han och pekar på hyllan strax intill.

En Mercury Montclair från 1956 finns också i garaget och där är det nog skivspelaren, som fascinerar mest – en Philips vinylspelare för singelskivor.

Lars Erik Nordin kan berätta hur mycket som helst om sina bilar och prylar i garaget. Bakom alla hans grejer, det är tidsenliga tuggummiautomater, flipperspel, jukeboxar och inte minst en promilleräknare (!), finns det inte allt för sällan en färgstark historia.

Innan vi lämnar garaget visar också Lars-Erik Nordin upp en hel del kuriosa med fokus på 50-talet.

– Jo, jag gillar förstås Elvis. Därför har jag besökt Graceland. Det är den typen av musik som gäller i mina bilar.

Lars-Erik Nordin visar också upp sitt färskaste objekt, en 57:as Ford Fairlane, som köpts nyligt från Norge.

– Den står lite på tillväxt, säger han och skrattar.

Mer läsning

Annons