Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landsbygdsdag lockade

DJUPTJÄRN. Gosiga killingar på getgården och mysig slädtur till häst, liksom loppmarknad, fika och kreativt hantverk att beskåda och inhandla.

Annons

Lördagens landsbygdsdag i Djuptjärn och Trehörningsjö lockade en hel del folk, medvetna om möjligheten att både koppla av och göra lördagens familjenöje lite annorlunda.
När barnen hörde talas om att man kunde få kela med killingarna var det bara att åka iväg, sade några mammor från Domsjö, som tog med sig respektive gubbar och småttingar.

FULLA HUS
Första anhalt efter en knapp timmes bilresa från stan, med blixtvisit i Jollen i Långviksmon, var Filadelfia i Djuptjärn. Där vankades i vanlig ordning kaffe eller saft till rejäla mackor och hembakt småbröd. Församlingens och byns damer och herrar hade fullt upp att hålla igång kaffekokning och smörgåstillverkning, och riktigt mycket folk var det redan på förmiddagen när loppisförsäljningen drog igång.
Behållningen delas mellan Filadelfias katastrofhjälp och Djuptjärnsbacken som haft lite knackigt på grund av lite snö och en söndrig pistmaskin, säger Assar Häggbladh, som skötte lite av cafémusiken tillsammans med sonen Jacob och spelkompisen Joseph Öhrman från Långviksmon.
I Djuptjärnsbacken var det dagen till ära tävling på skidor eller snowboard där det gällde att göra två åk så tidsmässigt lika som möjligt. Bäst lyckades Tre-sjötjejen Johanna Lundgren med två fina snowboardåk som diffade på bara två hundradelar.
Från Sollefteå handikappidrottsklubb hade Berne Persson och sonen Joakim kommit för att demonstrera skikart eller sitski, ungefär som gokart på skidor. Många passade på att pröva det spännande och balansmässigt intrikata sättet att åka alpint, där aktiva handikappidrottare på ett suveränt sätt hanterar den anpassade utförsåkningen.

PRÄSTGÅRDSDESIGN
Öppet hus var det givetvis också på kreativa Trollebo i Djuptjärn, liksom i före detta prästgården i Trehörningsjö, där damerna i Design Tre Aviga och Maki Collection erbjuder både designade kläder i ull, siden och ekologisk bomull. För övrigt huserar Prästgårdsdesign i en helt fantastisk gård, nymålad i herrgårdsgul färg och ett smycke ut- som invändigt att bli inspirerad av.
Vår livsfilosofi är Lev naturnära och välj miljövänliga produkter, och vi försöker anpassa oss till besökarnas och kundernas önskemål så att vi kan skräddarsy varje besök efter önskemål, säger Ann-Christine Berencsy som arbetar i Prästgårdsdesign tillsammans med Ann-Marie Johansson, Ann-Mari Kintzelt och Solbritt Berglund-Urberg.
De miljövänliga produkterna är stickade i svamp- och syrafärgade ullgarner. Gruppen framställer ekologiska bollullstyger för inredning och sänglinne, syr i svampfärgade sidentyger och syr upp vadmalskläder för damer och herrar. Greger Jacobsson

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons