Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lag Edin studsade tillbaka

Norge var obesegrat efter fyra omgångar, Sverige kom till spel med en sur förlust mot Danmark i bagaget.
– Vi ville studsa tillbaka, och vi gjorde det på ett bra sätt, säger skippern Niklas Edin.

Annons

Lag Edin vann toppmötet i den femte omgången med 5–4 och även om det ser jämnt ut på pappret var den svenska segern stensäker. Därmed har Sverige fyra segrar på fem matcher och är med i racet i den jämna toppen.

– På något sätt var det bra att vi fick stryk mot Danmark i onsdags och nu fick vi en återställare. Vi behöll det som var bra, grunderna, men rättade till det som inte fungerade i spelet mot Danmark, säger Niklas.

Matchen avgjordes egentligen redan i den fjärde omgången då svenskarna tog en tvåpoängare och gick fram till 4–1 och sedan hade man fullständig koll på matchen.

– Efter 4–1 kände vi att det var 90-10 i fördel för oss. Vi måste göra riktigt grova misstag för att tappa matchen, och det gör vi inte, säger Niklas.

Inför sista omgången hade Sverige sista sten och en tvåpoängsledning och även om Niklas tyckte att de slarvade något i den omgången var det aldrig någon fara, de spelade för att Norge skulle få bara en poäng.

– Laget gör det väldigt bra efter förlusten mot Danmark, även om jag kan tycka att Norge underpresterade en del, säger coachen Eva Lund.

Nu väntar överraskningslaget Kina på fredagsmorgonen, ett lag som fortfarande är obesegrat och som har imponerat stort.

– Det blir en bra utmaning, säger Eva Lund.

– Den här serien är rena getingboet och ingen går vidare med 9–0 i gruppspelet, säger Niklas Edin.

Mer läsning

Annons