Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kravet: Högre lärarlöner

/

"Högre lärarlöner", "10 000 mer i månaden" och "Modiga politiker". Protesterna mot lärarnlönerna var tydliga under måndagens manifestation i Örnsköldsvik.

Annons

Ett hundratal lärare och sympatisörer samlades på måndagseftermiddagen på Stora torget. Plakatens budskap var tydliga.

– Facklig kraft handlar om att många drar åt samma håll. Alla tycker inte lika om allt, men i demokratisk anda väljer vi ut och ställer oss bakom de frågor vi valt att sätta fokus på, sade Lärarförbundets lokale ordförande i Örnsköldsvik, Christina Grewell innan tåget satte sig i rörelse uppför Storgatan.

Väl framme vid kommunhuset samlades demonstranterna utanför huvudingången på Nygatan, där de gjorde sina röster hörda för politikerna som satt i fullmäktigemötet därinne.

Efter en stund kom kommunalrådet Glenn Nordlund (S), som är ordförande i förhandlingsdelegationen för arbetsgivaren kommunen, ut tillsammans med bildningsnämndens ordförande, Birgith Olsson Johansson (S).

De tog emot namnlistorna och lyssnade på lärarnas krav.

Efteråt var Christina Grewell nöjd.

– Det Glenn Nordlund sade i dag var nytt, att man ska hantera lönefrågan långsiktigt. Det är bra, det är jätteviktigt med en långsiktig lönepolitik för lärarna i kommunen.

Tycker du att lärare förtjänar högre lön?

Mer läsning

Annons