Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde bil på Bussbyvallen

/

En av planerna på Bussbyvallen i Gullänget vandaliserades under natten mot torsdag.
Nu jobbar man för fullt för att fixa den så att den till kommande säsong ska bli bra igen.

Annons

När idrottsplatsansvarige Bosse Häggkvist vid IoFK Hägglunds kom till jobbet under torsdagen så noterade han inte förstörelsen för det var så mörkt. Men när det började ljusna såg han att någon sladdat omkring med något fordon på b-planen som är av gräs.

– Någon har kört in en sväng och sen runt och tillbaka och det har blivit rätt djupa däckspår, säger Bosse Häggkvist som gjorde polisanmälan direkt efter att han upptäckt förstörelsen.

– Det är någon typ av bilspår men med smala däck, kanske epa-traktor.

Bosse Häggkvist berättar att planen är känslig nu eftersom det varit så blött. Fyra personer jobbade för fullt med att kratta till och fylla igen spåren.

– Sen måste vi så om gräset där, det blir en massa merarbete för oss för att kunna fixa så att planen blir bra igen till nästa säsong.

Det är första gången i år som man haft skadegörelse på planen på just det här sättet, men för bara några veckor sedan hade något gett sig på staketet utanför kanslibyggnaden. Och under de senaste åren har man vid flera tillfällen haft påhälsning av inbrottstjuvar.

– Men vi förvarar aldrig några pengar här på kansliet så det är lönlöst att söka efter det.

Även vid en liten park i närheten av City bangolf så hade samma typ av fordon med smala däck kört omkring och rivit upp djupa märken i gräset.

Mer läsning

Annons