Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köper inte kommunens kalkyl för Mogårn: "Har kommit fram till helt andra siffror"

På onsdag kommer Mo Samhällsförening att presentera sin vision och förslag till användande av Mogårn. Helt klart är att föreningen har andra tankar än kommunen. – Vi är skeptiska till kommunens siffror, säger Rune Hällström.

Annons

Rune Hellström, ordförande i Mo Samhällsförening.

Rune Hellström och Mo Samhällsförening har kallat till presskonferens på onsdag för att berätta om sitt förslag för vård- och omsorgsboendet Mogårn, som kommunen ska fatta beslut om nästa månad. Kommunens konsultutredning visar att renoveringen av Mogårn och Sidensjögårdens korttidsboende sammanlagt skulle kosta närmare 100 miljoner kronor.

– Vi har gjort egna kalkyler och och har sett att dessa inte alls överenstämmer med kommunens, säger Rune Hellström, som inte gör någon hemlighet av att han inte är nöjd med det kommunen har kommit fram till.

– Kalkylen presenterar vi på onsdag, men jag kan avslöja att vår kostnadsberäkning är ungefär hälften så stor, som den kommunen har kommit fram till, säger han.

Rune Hellström säger att samhällsföreningens kalkyl är en gedigen utredning och bygger på en "vision om ett vård- och omsorgsboende i världsklass".

– Kommunen anser att de har tagit hjälp för sin kalkyl av en oberoende byggnadskonsult, men vi tycker att det har gjorts med hjälp av någon som redan sitter i knä på fastighetsavdelningen. Det är tragiskt.

– Nej, vi köper inte kalkylen. Framför allt inte med tanke på att vi har kommit fram till helt andra siffror, säger han.

Rune Hellström säger i nästa andetag att föreningen har svårt att se hur kommunens oberoende byggnadskonsult har kommit fram till just 73 miljoner, eftersom inget fullständigt material har presenterats på de två sidorna, som samhällsföreningen har fått ta del av.

– Vi är som sagt skeptiska och vill se mer fakta. Som vi ser det kan inte politikerna fatta beslut på det här underlaget. Vi har ju kommit fram till helt andra siffror, säger han sedan.

Läs även: Utredning om nedläggningarna av äldreboenden totalsågas: "Opinionsundersökning byggd på felaktiga grunder"

Läs även: Medborgarförslag: "Gör om Mogårn till ett behandlingshem"

Mer läsning

Annons