Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstresa för nya i Ö-viks kommun

/

Kommunen välkomnar nya Örnsköldsviksbor genom att bjuda dem på en lokal konstresa.

Annons

Den 21 september välkomnas alla som blivit folkbokförda under 2013 att delta i en guidad upptäcksresa genom Konstdalen. Tillsammans med andra nyinflyttade får man ta del av konstverk av såväl våra nationellt som internationellt kända konstnärer och skulptörer.

– Varje år brukar nyinflyttade bli inbjudna till en informationsträff om vad som är bra att veta som nyinflyttade. Sedan 2012 har vi utvecklat det hela till att bli ett arrangemang med ett tematiskt upplägg, berättar Sven Alveryd, informationsavdelningen vid Örnsköldsviks kommun.

Förra året följde ett 40-tal inflyttare med på resan, då var det friluftsliv på agendan och man besökte bland annat Skuleskogens nationalpark.

– De som var med då var mycket positiva till arrangemanget, säger Sven Alveryd.

Den här gången är temat för resan kultur, bland annat ska man besöka en del av de konstverk som kommer ingå i storsatsningen High Coast Art Valley.  Anledningen till att det nya upplägget är för att man vi vill passa på att visa exempel på vad kommunen har att erbjuda.

– Vi skapar helt andra förutsättningar för de nyinflyttade att under trivsamma former lära känna varandra och ta del av ett gemensamt intresse, denna gång kultur.

– Alla nyinflyttade under detta år har fått ett utskick med en inbjudan. Den 9 september är sista anmälningsdatum. Vi räknar med att cirka 50 nyinflyttade följer med på resan.

– Vi hoppas att de nyinflyttade känner sig välkomna och att de får en personlig kontakt med mig och andra medarbetare på kommunen som följer med. Sist och inte minst lär de känna varandra, det är oerhört värdefullt när man är nyinflyttad.

Kommunen bjuder på fika och lunch. Bussfärden gör stopp med guidning vid konstverk som Stegen, Våg, Klacksparken längs vägen samt vid Jonas Nätterlunds barndomshem i Rössjö. Nätterlundsfonden har utbildat guider för konstdalen.

Mer läsning

Annons